Uppmanar Coops kunder att e-mathandla istället

Uppmanar Coops kunder att e-mathandla istället
Foto: Coop
Efter IT-attacken mot Coops systemleverantörer uppmanade Coop redan söndag sina kunder att använda coop.se istället eller med Scan & pay i butik.

Efter IT-attacken mot Coops systemleverantörer uppmanade Coop redan söndag sina kunder att använda coop.se istället eller med Scan & pay i butik.

Det har naturligtvis inte undgått någon, bakgrunden till situationen hos Coop. Under fredag kväll drabbades Coop och andra företag av en stor IT-attack som gjorde att Coop tvingades stänga stora delar av det fysiska butiksnätet.
Orsaken var att man inte kunde ta betalt längre eftersom systemet var utslaget.

Redan under söndagen – när någon lösning inte kommit på plats – rekommenderade Coop sina kunder att e-mathandla via coop.se istället och den vägen få varor levererade utifrån sin orts leveransmöjligheter.

Coop påpekade också att butikerna i Värmland, Norrbotten, Oskarshamn, Tabergsdalen, Gotland och Varberg fungerade som normalt och hade öppet i helgen enligt gängse mönster.
Alla butiker som har lösningen med Coops egen app Scan & pay kunde ta betalt den vägen, påpekade Coop söndag förmiddag i ett försök att till en mindre del kunna rädda situationen.

Coop påpekade samtidigt att attacken riktats mot en av Coops leverantörer av kassasystem och inte spridits till andra system.
Man sade sig heller inte ha sett några tecken på att personuppgifter för kunder och medlemmar påverkats av attacken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil