Vana styr val av värktablett

Ont och värk? Då väljer vi många av oss värktabletter vi använt tidigare. | Foto: Pressbild

Smärta och värk i kroppen är vanligt och ibland kan smärtan behöva lindras med hjälp av receptfria värktabletter.
Då är det viktigt att behandla på rätt sätt, påpekar Ica-ägda Apotek hjärtat när man publicerar en undersökning man låtit Sifo göra.
Enligt den är det lika många av de svarande som väljer värktablett utifrån vana som det antal som väljer utifrån vilken typ av smärta det handlar om.

– På kontoret har man många gånger möjlighet att ergonomiskt anpassa sin arbetsplats, men när man arbetar från soffan eller matbordet är det inte lika lätt, konstaterar i coronatider Apotek hjärtats chefsapotekare Annika Svedberg.
– Det viktigaste är förstås att förebygga problemen så långt man kan, men man ska inte vara rädd för att behandla om smärta uppstår, då den kan förvärras av att man spänner sig och belastar fel. Men även med receptfria läkemedel är det viktigt att medicinera på rätt sätt.

– Det är inte alltid helt lätt att veta vilken värktablett som hjälper mot vad och vilka eventuella biverkningar läkemedlet har. Därför är det bra att ta hjälp av farmaceuter på apoteken. De kan vägleda dig till rätt preparat utifrån vem du är och vilken värk som ska lindras, säger Svedberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil