Tysk mjölkbonde ny vice Arla-ordförande

Tysk mjölkbonde ny vice Arla-ordförande
Mjölkbonden Manfred Graff är ny vice ordförande i styrelsen för Arla. Foto: Pressbild Arla
Arlas styrelse har valt tyske mjölkbonden Manfred Graff till ny vice ordförande. Graff, i styrelsen sedan 2012, efterträder svenska Heléne Gunnarson.

Arlas styrelse har valt tyske mjölkbonden Manfred Graff till ny vice ordförande. Graff, i styrelsen sedan 2012, efterträder svenska Heléne Gunnarson.

Arlas styrelse har valt Manfred Graff från Tyskland till Arlas nya vice ordförande efter Heléne Gunnarson, som har beslutat att lämna styrelsen för att prioritera sin gård och familj, skriver Arla i en pressrelease.

– Med Manfred Graff som ny vice ordförande och de två nyvalda svenska styrelseledamöterna, Marita Wolf och Gustav Kämpe, är styrelsen på plats i god tid innan den nya strategiperioden inleds. Manfred Graff kommer att ta över som vice ordförande när representantskapets möte avslutas den 27 oktober, konstaterar företaget.  

Manfred Graff är 62 år gammal och har en konventionell gård med 230 kor i Simmerath i västra Tyskland. Han har varit medlem i MUH, som fusionerade med Arla, sedan 1986 och förtroendevald sedan 1998. 
Manfred Graff har varit ordförande för MUH och han har varit styrelseledamot i Arla och ordförande i Centraleuropas Area Council sedan 2012. Dessutom har han varit ordförande för Area Councils ordförandegrupp de senaste fyra åren. 

– Det är en stor ära att bli vald till Arlas nya vice ordförande och jag är stolt över det förtroende som styrelsen har för mig och jag är ödmjuk inför detta stora ansvar. Tillsammans med resten av styrelsen och företagsledningen ser jag fram mot att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla vårt kooperativ, säger Manfred Graff i en kommentar.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil