Inbrott och attack mot väktare

Ica Torghallen fick besök av tre maskerade män och väktare anfölls. | Foto av Fredrik Larsson
Tre maskerade män bröt sig natten mot tisdag in på Ica Torghallen i Laholm. Sedan larmet gått och de upptäckts kastade de en yxa mot en väktare.

Larmet till Securitas från Ica Torghallen i Laholm kom vid 02.30-tiden natten mot tisdag och en väktare var på plats sex minuter senare.
På plats möttes väktaren av tre maskerade män och en av dem kastade en yxa mot henne innan de tre försvann i en vit bil.

Tjuvarna hade brutit upp en bakdörr till butiken och under fem minuter sedan genomsökt butiken varifrån de tagit ett, dock tomt, kassaskåp med sig.
Polisen spärrade efter inbrottet av butikens kontor för en teknisk undersökning tisdag förmiddag.

Enligt polisen har två likartade händelse inträffat relativt nära Laholm, i norra Skåne, under natten.
Det var i Osby och i Örkelljunga som butiksinbrott genomfördes under samma natt och i ett av fallen har två maskerade misstänkta fångats på bild av övervakningskamera.

– Vi är framför allt tacksamma att ingen har kommit till skada och att de inte använt ännu farligare vapen. Att de kört med bakluckan öppen innebär ju också en fara för alla som råkat hamna bakom dem på vägen. Vi har bara drabbats av materiell skada här, säger Henrik Karlsson som är Ica-handlare i den drabbade butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil