Inbrott och attack mot väktare

Ica Torghallen fick besök av tre maskerade män och väktare anfölls. | Foto av Fredrik Larsson
Tre maskerade män bröt sig natten mot tisdag in på Ica Torghallen i Laholm. Sedan larmet gått och de upptäckts kastade de en yxa mot en väktare.

Larmet till Securitas från Ica Torghallen i Laholm kom vid 02.30-tiden natten mot tisdag och en väktare var på plats sex minuter senare.
På plats möttes väktaren av tre maskerade män och en av dem kastade en yxa mot henne innan de tre försvann i en vit bil.

Tjuvarna hade brutit upp en bakdörr till butiken och under fem minuter sedan genomsökt butiken varifrån de tagit ett, dock tomt, kassaskåp med sig.
Polisen spärrade efter inbrottet av butikens kontor för en teknisk undersökning tisdag förmiddag.

Enligt polisen har två likartade händelse inträffat relativt nära Laholm, i norra Skåne, under natten.
Det var i Osby och i Örkelljunga som butiksinbrott genomfördes under samma natt och i ett av fallen har två maskerade misstänkta fångats på bild av övervakningskamera.

– Vi är framför allt tacksamma att ingen har kommit till skada och att de inte använt ännu farligare vapen. Att de kört med bakluckan öppen innebär ju också en fara för alla som råkat hamna bakom dem på vägen. Vi har bara drabbats av materiell skada här, säger Henrik Karlsson som är Ica-handlare i den drabbade butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil