Dug lanseras i största webbutiken

Dug lanseras i största webbutiken
Foto: Ocado
Potatisdrycken Dug lanseras nu på Ocado som Dug-producenten Veg of Lund beskriver som världens största webbutik med fokus på livsmedel.

Potatisdrycken Dug lanseras nu på Ocado som Dug-producenten Veg of Lund beskriver som världens största webbutik med fokus på livsmedel.

Veg of Lund har tecknat avtal med Ocado Retail om lagerhållning och försäljning av bolagets potatisdryck Dug med start januari 2022, skriver Veg of Lund i en pressrelease.
Ocado Retail, ett bolag ägt gemensamt av Ocado Group och Marks & Spencer, är Storbritanniens snabbast växande supermarket med leveranser till omkring 75 procent av landets hushåll, tillägger man.

Ocado har de senaste 20 åren levererat livsmedelsprodukter via sin webbutik och har idag drygt 50 000 produkter i sitt breda sortiment.
Bolagets fokus på hållbarhet har resulterat i att bolaget nu har det minsta matavfallet av alla brittiska matbutiker.

– Vi ser fram emot att bli den första brittiska matbutik som tillhandahåller Dug. Efterfrågan på hållbara alternativ ökar och Dug är ett starkt komplement till Ocados breda utbud. Våra kunder får det lättare att hitta en god växtbaserad dryck som alternativ till mjölk när de gör sina inköp, säger Rachel Eales, inköpsansvarig på Ocado Retail.

– Ocado.com har visat att det fungerar med matförsäljning till konsumenter via nätet. De har en effektiv distributionskedja och matavfallet är betydligt under branschsnittet. Detta och deras fokus på nya och hållbara livsmedelsprodukter ger oss gott hopp att Dug snabbt kommer att hitta fram till många brittiska konsumenter som vill ha ett superhållbart alternativ till såväl animalisk mjölk som olika växtbaserade drycker, säger Emma Källqvist, tf vd för Veg of Lund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil