Dug lanseras i största webbutiken

Dug lanseras i största webbutiken
Foto: Ocado
Potatisdrycken Dug lanseras nu på Ocado som Dug-producenten Veg of Lund beskriver som världens största webbutik med fokus på livsmedel.

Potatisdrycken Dug lanseras nu på Ocado som Dug-producenten Veg of Lund beskriver som världens största webbutik med fokus på livsmedel.

Veg of Lund har tecknat avtal med Ocado Retail om lagerhållning och försäljning av bolagets potatisdryck Dug med start januari 2022, skriver Veg of Lund i en pressrelease.
Ocado Retail, ett bolag ägt gemensamt av Ocado Group och Marks & Spencer, är Storbritanniens snabbast växande supermarket med leveranser till omkring 75 procent av landets hushåll, tillägger man.

Ocado har de senaste 20 åren levererat livsmedelsprodukter via sin webbutik och har idag drygt 50 000 produkter i sitt breda sortiment.
Bolagets fokus på hållbarhet har resulterat i att bolaget nu har det minsta matavfallet av alla brittiska matbutiker.

– Vi ser fram emot att bli den första brittiska matbutik som tillhandahåller Dug. Efterfrågan på hållbara alternativ ökar och Dug är ett starkt komplement till Ocados breda utbud. Våra kunder får det lättare att hitta en god växtbaserad dryck som alternativ till mjölk när de gör sina inköp, säger Rachel Eales, inköpsansvarig på Ocado Retail.

– Ocado.com har visat att det fungerar med matförsäljning till konsumenter via nätet. De har en effektiv distributionskedja och matavfallet är betydligt under branschsnittet. Detta och deras fokus på nya och hållbara livsmedelsprodukter ger oss gott hopp att Dug snabbt kommer att hitta fram till många brittiska konsumenter som vill ha ett superhållbart alternativ till såväl animalisk mjölk som olika växtbaserade drycker, säger Emma Källqvist, tf vd för Veg of Lund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil