200 säckar och tre ton skräp

Hela 3 ton skräp städades bort när föreningar och Estrella tillsammans slog ett slag för klimatet. | Foto: Estrella
200 gula säckar, cirka tre ton skräp, blev resultatet när ungdomsklubbarna i Angered och Bergsjön städade sitt närområde i ett samarbete med Estrella.

En stadsdel med många härliga naturområden som blev ännu lite vackrare efter ”Klubbar för klimatet”, ett samarbete mellan Estrella och Städa Sverige.

250 idrottsungdomar och ledare från 16 lag gjorde en gemensam insats när de plockade skräp tillsammans med Estrella och Städa Sverige.
Totalt fyllde man drygt 200 gula säckar med skräp från grön- och fritidsområden i Angered och Bergsjön.

Invägningen av skräpet visade att ca 3 ton skräp rensats från naturen – nästan dubbelt så mycket som de 1,6 ton som rapporterades in förra året.
– Alla deltagande lagen gjorde en gedigen miljöinsats och med hjälp av park- och naturförvaltningen i Göteborgs stad kunde vi nu få bort detta dåliga skräp från vår natur, säger Mårten Heslyk, projektledare hos Städa Sverige. 

Utöver att ungdomarna fick upp ögonen för hur mycket skräp som faktiskt hamnar i naturen, har de också fått en ersättning till sin lagkassa på 5000 kronor av Estrella för sin insats, ett bidrag som varit välbehövligt i sviterna av Coronautbrottet.

Fakta/Klubbar för klimatet
Klubbar för klimatet är ett miljösamarbete mellan Städa Sverige och Estrella. Syftet är att involvera lokala idrottsföreningar i Angered i miljöaktiviteter för att uppmärksamma och informera om den nedskräpning som sker i natur och närområde. L
Alla föreningar som deltar får för sin insats en ekonomisk ersättning. 2019 gick initiativet under namnet ”Det goda vårstädet” men fick i år ett nytt namn för att betona ungdomsklubbarnas viktiga roll. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil