Se Fontanas film ”Call the Greek”

Grekisk matmagi i ny reklamfilm
Foto: Fontana
Se Fontanas film "Call the Greek"

Han kom från havet. De kallade honom The Greek. Plötsligt var han där, i deras kök, med sin kunskap, sina traditioner och sin kärlek. Inget skulle någonsin bli sig likt igen.

När Fontana berättar om sin nya svenska grillost sker det med en film som bjuder på ”en makalös historia om kunskap, engagemang, kärlek och ost”.

Om huvudkaraktären i Fontanas nya reklamfilm Call the Greek är själva greken, är det ändå produkten som är hjälten. Fontana Svensk Grilloumi är en norrländsk grillost som Fontana tagit fram i samarbete med Norrmejerier. Grilloumi lanserades först i en grekisk variant efter eget familjerecept redan 2010. Att skapa en komplett Grilloumifamilj med grekisk och svensk grillost har länge varit en dröm för Fontanas grundare Frixos Papadopoulos. Sonen Loizos Papadopoulos, vd för familjeföretaget och bror till Corina, sammanfattar satsningen:
– Vi vill lyfta fram den kunskap, tradition och kärlek våra föräldrar bidragit med genom att starta Fontana. Vår familj har alltid varit smaksökare och har alltid haft humor och matglädje i fokus. Så tänker vi fortsätta. Just nu gör vi det genom en film.

Reklamfilmen, som kommer att börja synas under april, visar på ett humoristiskt sätt hur Fontana sedan 1978 tagit goda produkter från Medelhavet norrut.
Filmen är byggd på den imaginära myten om The Greek, mannen från havet som färdas norrut för att hjälpa det svenska folket i köket. The Greek är inte bara en härlig kille i badbyxor (eller kockrock), han personifierar också Fontanas historia.
– Med filmen Call the Greek vill vi sprida glädje och matlust och berätta vår historia med glimten i ögat, säger marknadsansvariga Corina Papadopoulou.
– The Greek är en rolig figur, men också en symbol för Fontanas samlade kunskap. I över 40 år har vi berikat det svenska köket genom att dela med oss av halloumi, fetaost, grekiska oliver och olivolja. Nu lanserar vi en svensk Grilloumi och ville passa på att bygga varumärket genom en film som gör avtryck.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil