Picadeli satsar på en lansering i USA

Picadeli satsar på en lansering i USA
Foto: Picadeli
Nu vill även Picadeli lansera sig på den amerikanska marknaden. Förberedelserna har pågått ett år och kontrakt har skrivits med en första pilotkund.

Nu vill även Picadeli lansera sig på den amerikanska marknaden. Förberedelserna har pågått ett år och kontrakt har skrivits med en första pilotkund.

Picadeli ingår sedan 2015 i koncernen Greenfood med riskkapitalisterna i Nordic Capital som majoritetsägare.
Man har länge varit en succé i Sverige men har sedan flera år lanserat sig internationellt.

Danmark och Finland var de första länderna utanför Sverige och idag finns Picadeli i sju europeiska länder och arbetar med ett antal stora dagligvarukedjor.
Under en längre tid har man velat lansera sig i USA och nu ser planen ut att bli verklighet.

Di skriver nu att Picadeli har starka partners på amerikansk mark där Patrik Hellstrand är vd i Picadelis amerikanska bolag och där Mats Lederhausen, tidigare vd för McDonald’s i Sverige och global vd för McDonald’s ventures, är två nyckelpersoner.

Enligt Di har Picadeli skrivit kontrakt med en första pilotkunder, har flera dialoger igång och tror att de första amerikanska salladsbarerna kan vara igång i oktober 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil