Picadeli satsar på en lansering i USA

Picadeli satsar på en lansering i USA
Foto: Picadeli
Nu vill även Picadeli lansera sig på den amerikanska marknaden. Förberedelserna har pågått ett år och kontrakt har skrivits med en första pilotkund.

Nu vill även Picadeli lansera sig på den amerikanska marknaden. Förberedelserna har pågått ett år och kontrakt har skrivits med en första pilotkund.

Picadeli ingår sedan 2015 i koncernen Greenfood med riskkapitalisterna i Nordic Capital som majoritetsägare.
Man har länge varit en succé i Sverige men har sedan flera år lanserat sig internationellt.

Danmark och Finland var de första länderna utanför Sverige och idag finns Picadeli i sju europeiska länder och arbetar med ett antal stora dagligvarukedjor.
Under en längre tid har man velat lansera sig i USA och nu ser planen ut att bli verklighet.

Di skriver nu att Picadeli har starka partners på amerikansk mark där Patrik Hellstrand är vd i Picadelis amerikanska bolag och där Mats Lederhausen, tidigare vd för McDonald’s i Sverige och global vd för McDonald’s ventures, är två nyckelpersoner.

Enligt Di har Picadeli skrivit kontrakt med en första pilotkunder, har flera dialoger igång och tror att de första amerikanska salladsbarerna kan vara igång i oktober 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil