Digitala kvitton hos Ica

Från 15 april erbjuder Ica sina Stammis-kunder digitala kvitton i ambition att minska sin miljöpåverkan. | Foto: Elena Elisseeva
Ica erbjuder från 15 april digitala kvitton till sina Stammis-kunder. Det sker i ett samarbete med Kivra som sedan tidigare servar Åhléns och Jula.

Åhléns och Jula har tidigare anslutit sig till Kivras tjänst för digitala kvitton och nu kommer även Ica dithän.
Från 15 april erbjuder Ica sina Stammis-kunder digitala kvitton i ambition att minska sin miljöpåverkan.

Enligt Kassaregisterlagen måste man alltid kunna erbjuda kunden ett kvitto vid köp. Svensk handel uppger att det skrivs ut cirka 1,7 miljarder papperskvitton varje år vilket motsvarar ungefär 60 000 träd årligen.

Icas innovationshub Icax och Kivra har tidigare inlett ett samarbete kring att utveckla digitala kvitton. Nu är lösningen för Ica på plats och igång från 15 april. Ica skriver varje år ut cirka 670 miljoner kvitton och står för 15 procent av alla kvitton som skrivs ut i Sverige.

– Digitala kvitton kommer göra det enklare för våra kunder att leva lite mer hållbart och samtidigt ha ordning på sina kvitton. Det är viktigt att vi på Ica är med och för samhället i en mer hållbar riktning, säger Ica-gruppens hållberhetsdirektör Kerstin Lindvall.
Ica-gruppens hållbarhetsdirektör Kerstin Lindvall | Foto: Pressbild

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil