Digitala kvitton hos Ica

Från 15 april erbjuder Ica sina Stammis-kunder digitala kvitton i ambition att minska sin miljöpåverkan. | Foto: Elena Elisseeva
Ica erbjuder från 15 april digitala kvitton till sina Stammis-kunder. Det sker i ett samarbete med Kivra som sedan tidigare servar Åhléns och Jula.

Åhléns och Jula har tidigare anslutit sig till Kivras tjänst för digitala kvitton och nu kommer även Ica dithän.
Från 15 april erbjuder Ica sina Stammis-kunder digitala kvitton i ambition att minska sin miljöpåverkan.

Enligt Kassaregisterlagen måste man alltid kunna erbjuda kunden ett kvitto vid köp. Svensk handel uppger att det skrivs ut cirka 1,7 miljarder papperskvitton varje år vilket motsvarar ungefär 60 000 träd årligen.

Icas innovationshub Icax och Kivra har tidigare inlett ett samarbete kring att utveckla digitala kvitton. Nu är lösningen för Ica på plats och igång från 15 april. Ica skriver varje år ut cirka 670 miljoner kvitton och står för 15 procent av alla kvitton som skrivs ut i Sverige.

– Digitala kvitton kommer göra det enklare för våra kunder att leva lite mer hållbart och samtidigt ha ordning på sina kvitton. Det är viktigt att vi på Ica är med och för samhället i en mer hållbar riktning, säger Ica-gruppens hållberhetsdirektör Kerstin Lindvall.
Ica-gruppens hållbarhetsdirektör Kerstin Lindvall | Foto: Pressbild

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil