Ica-butik plockar bort Marabou

Foto MostPhotos
Ica Supermarket Teg i Umeå har plockat bort samtliga produkter från Marabou-ägaren Mondelez för att markera mot att de ”hjälper Putins Ryssland”

Ica Supermarket Teg i Umeå har plockat bort samtliga artiklar från Marabouägaren Mondelez för att markera mot att bolaget fortsätter sin verksamhet i Ryssland.

På en skylt i chokladhyllan har Ica Supermarket Teg i Umeå skrivit ”Eftersom Mondelez, som äger Marabou, bidrar genom skatt till Rysslands krigskassa, invasionen av Ukraina och försätter oss alla i denna värld vi nu lever i har vi valt att plocka bort deras artiklar ur vårt sortiment”.

Det går inte längre att handla Marabou, Daim, Gevalia, Philadelphia eller Aladdin på Ica Supermarket Teg i Umeå. Butiken har valt att plocka undan samtliga varumärken som ägs av Mondelez på grund av att bolaget fortsatt bedriva verksamhet i Ryssland efter den storskaliga invasionen av Ukraina.

Mondelez har fått skarp kritik för att man fortsätter sin verksamhet i Ryssland där man har ungefär 4 procent av sin omsättning.

Kritikerna påpekar att Mondelez därmed bidrar till Rysslands krigskassa för en fortsatt finansiering av kriget i Ukraina.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil