Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Inget ökat drickande

Under mars och april i år sjönk den totala anskaffningen av alkohol med 7 procent jämfört med samma period förra året. | Foto av Tomas Williams
Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) säger att man inte ser någon ökad alkoholkonsumtion så här långt under coronapandemin.

Allt är inte negativa nyheter ens under coronakrisen.
Igår kom CAN med preliminära resultat som säger att krökandet inte ökar under coronapandemin när man jämför med motsvarande period under 2019.
− Vi ser inte någon ökad alkoholkonsumtion under coronapandemin jämfört med samma period förra året, säger Björn Trolldal på CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning).

Det framgår av preliminära resultat från mätningar under våren 2020 som CAN har genomfört inom ramen för den stora befolkningsundersökning Monitormätningarna.
Mätningarna pågår dagligen via telefon och mobilenkät och omfattar 18 000 svenskar per år.

Under mars och april i år sjönk den totala anskaffningen av alkohol med 7 procent jämfört med samma period förra året.
− Det är framförallt resandeinförseln och försäljningen på restauranger som minskat samtidigt som Systemboalgets försäljning ökade, säger Björn Trolldal. 

På frågor om hur mycket de intervjuade personerna har druckit under mars och april i år framgår att alkoholintaget ligger kvar på samma nivå som under samma månader förra året.
− De minskade köpen och införseln verkar ännu inte ha påverkat själva konsumtionen av alkohol i befolkningen säger Björn Trolldal.
– Det skulle kunna förklaras av att konsumenterna i större utsträckning använder drycker som har sparats från tidigare genomförda köp eller från införsel vid tidigare resor.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.