1 000 nya jobb under corona

Sedan mars har man nyanställt 1 000 medarbetare där 900 av dem är cykelbud.
Allt är inte kris. Foodora är ett av de företag som fått stor tillväxt under coronapandemin. Sedan mars har företaget anställt 1 000 nya medarbetare.

Ett snabbspår till framtiden. Så beskriver Hans Skruvfors, Sverigechef hos Foodora, situationen 2020.
– Branschen är fortfarande relativt omogen, men så kom krisen och då blev det som om vi fick en skjuts två år fram i tiden, konstaterar han hos TT.

Coronakrisen slog hårt och brutalt mot branscher som hotell, kafé och restaurang. Men så kom förändringen där så många samtidigt ändrade sina beteenden.
Ett exempel blev att beställa hem mat vilket exploderade och inte bara räddade många restauranger utan även gav företag som Foodora, Wolt och Uber ett markant uppsving.

För Foodoras del är siffrorna spektakulära. Sedan mars har man nyanställt 1 000 medarbetare där 900 av dem är cykelbud.
Under samma period har över 500 nya restauranger anslutit sig till plattformen.

Även Wolt har sett samma utveckling. Man har utvidgat verksamheten till fler städer och samtidigt anställt ungefär 250 nya bud.
Nu tror man att den här utvecklingen kommer att fortsätta och bli bestående även efter pandemin.
– Matleveransbranschen är fortfarande relativt ung i Sverige. Jämför man med köpbeteendet i andra, mer mogna marknader, så tror vi att ännu fler kommer att använda vår tjänst allt oftare även efter pandemin, säger Mårten Al Fakir Larsson som är marknadschef för Wolt i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil