1 000 nya jobb under corona

Sedan mars har man nyanställt 1 000 medarbetare där 900 av dem är cykelbud.
Allt är inte kris. Foodora är ett av de företag som fått stor tillväxt under coronapandemin. Sedan mars har företaget anställt 1 000 nya medarbetare.

Ett snabbspår till framtiden. Så beskriver Hans Skruvfors, Sverigechef hos Foodora, situationen 2020.
– Branschen är fortfarande relativt omogen, men så kom krisen och då blev det som om vi fick en skjuts två år fram i tiden, konstaterar han hos TT.

Coronakrisen slog hårt och brutalt mot branscher som hotell, kafé och restaurang. Men så kom förändringen där så många samtidigt ändrade sina beteenden.
Ett exempel blev att beställa hem mat vilket exploderade och inte bara räddade många restauranger utan även gav företag som Foodora, Wolt och Uber ett markant uppsving.

För Foodoras del är siffrorna spektakulära. Sedan mars har man nyanställt 1 000 medarbetare där 900 av dem är cykelbud.
Under samma period har över 500 nya restauranger anslutit sig till plattformen.

Även Wolt har sett samma utveckling. Man har utvidgat verksamheten till fler städer och samtidigt anställt ungefär 250 nya bud.
Nu tror man att den här utvecklingen kommer att fortsätta och bli bestående även efter pandemin.
– Matleveransbranschen är fortfarande relativt ung i Sverige. Jämför man med köpbeteendet i andra, mer mogna marknader, så tror vi att ännu fler kommer att använda vår tjänst allt oftare även efter pandemin, säger Mårten Al Fakir Larsson som är marknadschef för Wolt i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil