1 000 nya jobb under corona

Sedan mars har man nyanställt 1 000 medarbetare där 900 av dem är cykelbud.
Allt är inte kris. Foodora är ett av de företag som fått stor tillväxt under coronapandemin. Sedan mars har företaget anställt 1 000 nya medarbetare.

Ett snabbspår till framtiden. Så beskriver Hans Skruvfors, Sverigechef hos Foodora, situationen 2020.
– Branschen är fortfarande relativt omogen, men så kom krisen och då blev det som om vi fick en skjuts två år fram i tiden, konstaterar han hos TT.

Coronakrisen slog hårt och brutalt mot branscher som hotell, kafé och restaurang. Men så kom förändringen där så många samtidigt ändrade sina beteenden.
Ett exempel blev att beställa hem mat vilket exploderade och inte bara räddade många restauranger utan även gav företag som Foodora, Wolt och Uber ett markant uppsving.

För Foodoras del är siffrorna spektakulära. Sedan mars har man nyanställt 1 000 medarbetare där 900 av dem är cykelbud.
Under samma period har över 500 nya restauranger anslutit sig till plattformen.

Även Wolt har sett samma utveckling. Man har utvidgat verksamheten till fler städer och samtidigt anställt ungefär 250 nya bud.
Nu tror man att den här utvecklingen kommer att fortsätta och bli bestående även efter pandemin.
– Matleveransbranschen är fortfarande relativt ung i Sverige. Jämför man med köpbeteendet i andra, mer mogna marknader, så tror vi att ännu fler kommer att använda vår tjänst allt oftare även efter pandemin, säger Mårten Al Fakir Larsson som är marknadschef för Wolt i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil