Snart kan vi dricka labbodlat kaffe också

Snart kan vi dricka labbodlat kaffe också
Elviira Kärkkainen och Heiko Rischer. Foto: VTT
Labbodlat kaffe? Nästa innovation? Ja, i vart fall enligt en grupp finska formare som hävdar att labbodlat kaffe kan vara på marknaden om fyra år.

Labbodlat kaffe? Nästa innovation? Ja, i vart fall enligt en grupp finska formare som hävdar att labbodlat kaffe kan vara på marknaden om fyra år.

En grupp vid den finländska forskningsmyndigheten VTT har skapat en helt ny teknik för att odla fram kaffe på ett hållbart sätt via växtceller från kaffeplantan.
Det rapporterar AFP som säger att vi om några år kan ha produkten i hyllorna.

Odlingen sker med hjälp av ett noga kontrollerat klimat och sker på laboratorium och enligt samma princip som forskare tidigare arbetat med och skapat labbodlat kött.
– Det är verkligen kaffe. Det finns inget annat än just kaffe i produkten, säger forskningsledaren Heiko Rischer till nyhetsbyrån.

Forskarna säger att det kommer att ta minst fyra år innan labbkaffet kan vara tillgängligt på marknaden.
Samtidigt säger man att provsmakningarna varit ”uppmuntrande” och att smaken på det nya kaffet är mindre bitter än vanligt kaffe samt att produkten innehåller mindre mängd koffein.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil