Svenska hundar är med och styr vår semester

Svenska hundar är med och styr vår semester
En hund i fören – och kanske även bakom ratten eftersom de påverkar semestern? Foto: Pressbild Doggy
92 procent av de hundägare som svarat i en ny undersökning från Doggy säger att de tar med sig hunden på semestern om det är inom Sverige man reser.

92 procent av de hundägare som svarat i en ny undersökning från Doggy säger att de tar med sig hunden på semestern om det är inom Sverige man reser.

92 procent av de hundägare som svarat i en ny undersökning från Doggy säger att de tar med sig hunden på semestern i Sverige.
En femtedel av dem tar med hunden även om semestern utspelar sig utomlands.

Hundens inflytande sträcker sig längre än så, enligt undersökningen.
Sju av tio svarande säger att hunden påverkar valet av boende och aktiviteter. Hos fyra av tio hundägare i undersökning påverkar hundens behov även valet av vart man åker.

Under pandemin när vi varit mer hemma, har antalet nyregisterade hundar dessutom ökat kraftigt.
Ökningen är 11 procent under 2020 vilket är mer än något tidigare år under 2000-talet, enligt Jordbruksverket.

– Vi ser tydligt att landets hundägare i allt högre grad efterfrågar platser där hunden är välkommen. Vi på Doggy månar om det goda hundlivet, och där är ett välkomnande och hundvänligt samhälle en viktig komponent, konstaterar Doggys produktchef Mia Claesson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil