Clas Ohlson stänger i Motala

Clas Ohlson stänger i Motala

Dålig lönsamhet är förklaringen är Clas Ohlson, efter elva år, stänger sin butik i Motala. Stängningen är planerad till nyår, enligt bolaget.

Nej, något gott nytt år blir det inte för Clas Ohlson vad gäller verksamheten i Motala.

Istället stänger man butiken i Bråstorp i Motala då, efter att ha funnits i staden sedan 2009.

– Vi har inte haft den lönsamhet som vi önskar och det har varit så en längre tid, säger Anders Wahl hos Clas Ohlson till lokaltidningen.

– Vi har haft högre kostnader än den omsättning som butiken har och vi har verkligen försökt att anpassa våra kostnader, fortsätter han.

När Clas Ohlson etablerade sig i Motala var det på övre våningen i Baltzarhuset. Sex år senare, 2015, flyttade man till nya lokaler i Bråstorp.

Den flytten blev dock inte det lyft för lönsamheten man hoppades på.

Nu stänger man istället i Motala efter årsskiftet. Tolv anställda blir av med sina nuvarande jobb men från Clas Ohlson kan man inte kommentera om det finns andra lösningar.

– Vi kan inte säga någonting i nuläget utan ska börja med fackliga förhandlingar, så får vi se hur personalen berörs, säger Andes Wahl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil