Firar 50 år med ny granola

Saltå Kvarn firar 50 år med ny granola (ej produktbild). | Foto av Sergei Tolmachev
Saltå kvarns surdegsbageri fyller 50 år och firar det med flera nyheter – som korvbröd bakade på surdeg och nu en ny, knäckig granola.

50 år är en aktningsvärd ålder men för Saltå kvarns surdegsbageri handlar det mer om ett avstamp framåt än om blickar bakåt.
– I år fyller vårt surdegsbageri 50 år, det firar vi med flera nyheter. Vi har tidigare berättat om våra ekologiska hamburgerbröd och korvbröd bakade på surdeg och nu kommer sommarens andra nyhet: knäckig granola, skriver Saltå kvarn i en pressrelease

Granolan rekommenderas av Manfred Enoksson som är surdegsmästare på Saltå kvarn och inte bara till frukost.
– När det är riktigt varmt är det gott med en yoghurt eller fil till mellanmål eller lunch. Till den har vi bagare nu gjort vår egen granola med mandel, kokos och dadlar. Det ger en annorlunda smakupplevelse med crunch och på ett ”knäckigt” vis blir en smakexplosion i munnen tillsammans med lite honung och yoghurt, sammanfattar Manfred.
– Passar alldeles extra bra för dig som älskar frukoststunden och vill unna dig. Eller som present till någon som du vill ge en härlig start på morgonen.

Och eftersom det är Saltå kvarn är granolan förstås 100 procent ekologisk och gjord på egna råvaror vid det egna surdegsbageriet.
– Det här är en riktig hantverksprodukt som tillreds av våra bagare för hand, därför har vi valt att sälja den i begränsad omfattning. Granolan finns att köpa på vår gårdsbutik och i Saltå Kafé här ute på Saltå Kvarn fyra mil söder om Stockholm, berättar kvarnens vd Jonas Regnér.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil