Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Firar 50 år med ny granola

Saltå Kvarn firar 50 år med ny granola (ej produktbild). | Foto av Sergei Tolmachev
Saltå kvarns surdegsbageri fyller 50 år och firar det med flera nyheter – som korvbröd bakade på surdeg och nu en ny, knäckig granola.

50 år är en aktningsvärd ålder men för Saltå kvarns surdegsbageri handlar det mer om ett avstamp framåt än om blickar bakåt.
– I år fyller vårt surdegsbageri 50 år, det firar vi med flera nyheter. Vi har tidigare berättat om våra ekologiska hamburgerbröd och korvbröd bakade på surdeg och nu kommer sommarens andra nyhet: knäckig granola, skriver Saltå kvarn i en pressrelease

Granolan rekommenderas av Manfred Enoksson som är surdegsmästare på Saltå kvarn och inte bara till frukost.
– När det är riktigt varmt är det gott med en yoghurt eller fil till mellanmål eller lunch. Till den har vi bagare nu gjort vår egen granola med mandel, kokos och dadlar. Det ger en annorlunda smakupplevelse med crunch och på ett ”knäckigt” vis blir en smakexplosion i munnen tillsammans med lite honung och yoghurt, sammanfattar Manfred.
– Passar alldeles extra bra för dig som älskar frukoststunden och vill unna dig. Eller som present till någon som du vill ge en härlig start på morgonen.

Och eftersom det är Saltå kvarn är granolan förstås 100 procent ekologisk och gjord på egna råvaror vid det egna surdegsbageriet.
– Det här är en riktig hantverksprodukt som tillreds av våra bagare för hand, därför har vi valt att sälja den i begränsad omfattning. Granolan finns att köpa på vår gårdsbutik och i Saltå Kafé här ute på Saltå Kvarn fyra mil söder om Stockholm, berättar kvarnens vd Jonas Regnér.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.