Löfbergs nya paket hamnar hos Strawberry

Foto Pressbild
Hotellföretaget Strawberry inför Löfbergs nya mer klimatvänliga förpackning i monolaminat på sina hotell i Norge, Sverige och Finland.

Strawberry, Petter Stordalens nyligen omdöpta hotellkedja, serverar över 30 miljoner koppar kaffe per år i Norge, Sverige och Finland.
I den första fasen av implementeringen av den nya förpackningen sparar företaget 3,9 ton koldioxidekvivalenter.
På sikt kommer den nya förpackningen att bidra till en besparing på 9,8 ton koldioxidekvivalenter.

– Implementeringen börjar nu i juni, och i den första fasen kommer 100 ton kaffe att levereras med den nya förpackningen från Löfbergs. Vi har samarbetat med Löfbergs sedan 2002. Att vi nu som första aktör för volymprodukter kan använda deras nya förpackning i monolaminat är helt i linje med vår vision och ett viktigt steg mot en mer hållbar bransch, säger Harald Bjugstad-Holm, hållbarhetschef hos Strawberry.

Löfbergs började arbeta med den nya förpackningen i monolaminat för flera år sedan och i februari i år hade utvecklingsarbetet gett resultat.
Den största skillnaden är att förpackningen i monolaminat kan materialåtervinnas.

– Vi vill vara en katalysator för hållbar utveckling inom kaffebranschen, och de framsteg vi gör får större genomslag när vi samarbetar med andra. Här är det en tillgång att ha kunder som Strawberry som delar våra ambitioner på hållbarhetsområdet och som vi kan göra skillnad tillsammans med, säger Kajsa-Lisa Ljudén hos Löfbergs.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil