Corona höjer äggförsäljningen

I Sverige är vi nästintill helt självförsörjande på ägg. Färska siffror från Jordbruksverket visar att andelen svenska ägg låg på hela 97,5 procent förra året, en ökning med nästan fem procent jämfört med året innan. | Foto : MostPhotos
Till påsken väntas äggförsäljningen ta fart, men något mindre än vanligt eftersom många redan köpt ägg på grund av corona. Sverige har en självförsörjningsgrad på ägg på hela 97,5 procent.

Det är framförallt dagligvaruhandeln som har fått en ordentlig försäljningsökning av ägg. För att möta upp den ökade efterfrågan kör äggleveranserna tätare turer till butikerna. Samtidigt har försäljningen till storkök och restauranger minskat något. 

– Vi räknar med en fortsatt hög äggförsäljning till påsk, även om den kanske inte kommer vara riktigt lika hög som en normal påskvecka, då många redan har köpt på sig ägg, säger Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare på branschorganisationen Svenska Ägg. 

Hög självförsörjningsgrad

I Sverige är vi nästintill helt självförsörjande på ägg. Färska siffror från Jordbruksverket visar att andelen svenska ägg låg på hela 97,5 procent förra året, en ökning med nästan fem procent jämfört med året innan. I Sverige finns över åtta miljoner värphöns som värper nästan ett ägg om dagen var. Det betyder att varje person kan njuta av svenska ägg flera gånger i veckan. 

Svenska ägg är säkra ägg

Ägg är ett klimateffektivt livsmedel som innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver, förutom vitamin C. De kommer färdigpackade i sitt skal direkt från hönan och har lång hållbarhet. Dessutom används ingen antibiotika i svensk äggproduktion, vi uppfyller världens hårdaste krav inom djurvälfärd och äggen är helt salmonellafria. 

– I Sverige kan vi till och med äta ägget rått utan att vara rädda för att få salmonella. Svenska ägg är säkra ägg, vilket kanske är den största anledningen till att vi svenskar väljer svenska ägg, säger Marie Lönneskog Hogstadius.   

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil