Första femman i betyg – Coop Hagastaden unik

Första femman i betyg – Coop Hagastaden unik
Maria Ytter, glad butikschef vars butik är den första som nått en femma hos WGG. Foto: Pressbild Coop
Först ut – någonsin. Coop Hagastaden prisas med högsta betyg i hållbarhet hos White guide green och är den första butiken någonsin att nå den nivån.

Först ut – någonsin. Coop Hagastaden prisas med högsta betyg i hållbarhet hos White guide green och är den första butiken någonsin att nå den nivån.

Coop Hagastaden i centrala Stockholm har prisats i White guide greens årliga bedömning av svenska livsmedelsbutikers hållbarhetsarbete.

Butiken är första butik som någonsin når nivå fem, den högsta nivån, i undersökningen och är dessutom utsedd till årets vegobutik i Stockholm.
Under onsdagen besökte White Guide Green butiken för att dela ut utmärkelserna.

– Coop Hagastaden är en matbutik i framkant, som levererar på alla de parametrar vi bedömer. Hållbarhet handlar inte om kortsiktiga kampanjer, utan om ett uthålligt, genuint engagemang och en ständig dialog med kunderna. Det här är en ny matbutik som vi hoppas och tror kommer att utvecklas ännu mer med tiden, säger Pär Bergkvist, grundare av White Guide Green.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil