Första femman i betyg – Coop Hagastaden unik

Första femman i betyg – Coop Hagastaden unik
Maria Ytter, glad butikschef vars butik är den första som nått en femma hos WGG. Foto: Pressbild Coop
Först ut – någonsin. Coop Hagastaden prisas med högsta betyg i hållbarhet hos White guide green och är den första butiken någonsin att nå den nivån.

Först ut – någonsin. Coop Hagastaden prisas med högsta betyg i hållbarhet hos White guide green och är den första butiken någonsin att nå den nivån.

Coop Hagastaden i centrala Stockholm har prisats i White guide greens årliga bedömning av svenska livsmedelsbutikers hållbarhetsarbete.

Butiken är första butik som någonsin når nivå fem, den högsta nivån, i undersökningen och är dessutom utsedd till årets vegobutik i Stockholm.
Under onsdagen besökte White Guide Green butiken för att dela ut utmärkelserna.

– Coop Hagastaden är en matbutik i framkant, som levererar på alla de parametrar vi bedömer. Hållbarhet handlar inte om kortsiktiga kampanjer, utan om ett uthålligt, genuint engagemang och en ständig dialog med kunderna. Det här är en ny matbutik som vi hoppas och tror kommer att utvecklas ännu mer med tiden, säger Pär Bergkvist, grundare av White Guide Green.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil