Krogarna mer effektiva efter coronaperioden

Krogarna mer effektiva efter coronaperioden
Foto: Mostphotos
”Post corona-restaurangen” är mer effektiv, konstaterar Food & friends i sin trendspaning inför 2022 där man ser en snabb utveckling.

”Post corona-restaurangen” är mer effektiv, konstaterar Food & friends i sin trendspaning inför 2022 där man ser en snabb utveckling.

– För restaurangbranschen är det också en hel del förändringar som spås till följd av pandemin. Sådant som tidigare varit otänkbart är plötsligt ok och nya sätt att arbeta håller på att sprida sig, konstaterar Food & friends i årets trendspaning.

Att ersätta menyer med QR-koder är ingenting unikt, men det kommer att växa ännu mer om man jämför med andra marknader, menar byrån.
Svinnappen Karma ger sig exempelvis in i leken med teknik som kan få restaurangen att servera 34 % fler med samma personal.

Ett annat fenomen för att effektivisera restaurangbesöket är Bus Your Own, det vill säga att gästerna själva delar ut maten som serveras på en bricka till rätt person, påpekar Food & friends.

Nu blir också robotarnas intåg i restaurangbranschen verklighet på riktigt, menar man.
– Vi har pratat om detta länge, men nu efter pandemin går stora spelare in i matchen, som till exempel den hippa bowl-kedjan Sweetgreen som nyligen köpt den automatiserade tillagningsroboten Spyce, noterar Food & friends.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil