Fossilfritt redan i år – Mathems tydliga mål

Fossilfritt redan i år – Mathems tydliga mål
Mathem ändrar bränsle och tar sikte på fossilfria leveranser redan under 2021. Foto: Pressbild Mathem
Mathems transportverksamhet ska bli fossilfri redan under det här året. Det sker genom att man går över till fossilfritt HVO-bränsle i sina fordon.

Mathems transportverksamhet ska bli fossilfri redan under det här året. Det sker genom att man går över till fossilfritt HVO-bränsle i sina fordon.

Mathems transportverksamhet ska bli fossilfri redan under det här året. Mot bakgrund av Agenda 2030, samt de globala målen för hållbar utveckling, har bolaget beslutat att helt övergå till fossilfritt HVO-bränsle för samtliga landburna leveransfordon, meddelar nu företaget.

Man ser det som ”en viktig del av Mathems hållbarhetsstrategi” och räknar enligt pressreleasen med att det innebär en minskning av de direkta CO2-utsläppen från transporterna med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel.
Samtidigt förnyas även fordonsparken inom kort med över 200 nya och mer miljövänliga lastbilar, meddelar Mathem.

– Hållbarhet har varit en del av Mathems DNA redan från starten. Beslutet nu är ett stort och viktigt kliv för Mathem i vår strävan att bli klimatneutrala, vilket vi ser som en hygienfaktor för vår verksamhet. Övergången till HVO är även en central del av den hållbarhetsstrategi som vi just nu ser över och uppdaterar, säger Mathems vd  Johan Lagercrantz.

Mathem har ingått partnerskap kring HVO-bränsle med OKQ8, som erbjuder möjligheten att tanka HVO på ett stort antal stationer med närhet till Mathems fyra lager som leveranserna utgår ifrån. HVO-bränslet som används kommer från Neste.

– Mathem är i en tillväxtfas och har expanderat kraftigt under det senaste året. Vi har dock fortfarande möjligheten att göra en sådan här förändring väldigt snabbt tack vare vår hanterbara storlek och att alla våra leveranser utgår från platser med närhet till att tanka HVO, påpekar Johan Lagercrantz.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil