Magproblemen har ökat 27 procent på tio år

Foto Pressbild
Valios Magrapporten indikerar att en klart högre andel av svenska folket har problem med magen idag jämfört med för tio år sedan.

I samband med 10-årsjubileet av Magrapporten presenterar Valio resultaten från i år jämfört med för tio år sedan.
Då uppgav 30 procent av de svarande att de hade magproblem – idag säger 38 procent samma sak.

De vanligaste orsakerna till att svenskarna mår dåligt är för övrigt ökad stress, ensamhet och sist men inte minst magproblem.

46 procent av kvinnorna i undersökningen svarar att de har magproblem, motsvarande siffra för män är 31 procent.
Den tydliga minskningen av magproblem under pandemin har sakta vänt uppåt igen. De med magproblem varje vecka är nu fler än för tio år sedan.

– Tyvärr vittnar årets undersökning om att fler svenskar mår sämre idag än för tio år sedan, kommenterar Anette Björnlund, kommunikations- och hållbarhetschef på Valio i Sverige.

– Det är lätt att förminska sina magproblem, men storleken på magproblemet är inte det mest relevanta. Det är hur mycket problemet påverkar ens vardag som är det viktiga, vilket också än en gång visar på hur individuellt det är med magproblem, kommenterar Robert Brummer, professor vid Örebro universitet. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil