Systrar tar över efter Coop

En Coop nära butik stänger just nu ner i Nävekvarn (ej på bild). | Foto av Roland Magnusson
När Coop lägger ned Coop nära-butiken i sörmländska Nävekvarn tar systrarna Jonna och Jill Brådhe, som driver en närliggande restaurang, över butiken.

Coop ska lägga ned sin Coop nära-butik i Nävekvarn i Sörmland, den enda butiken i bygden och dessutom ombud för bland annat Postnord och Systembolaget. Coop stänger 16 augusti men det är redan klart att butiken drivs vidare av två systrar.

Jonna och Jill Brådhe driver idag tillsammans restaurangen i Nävekvarns hamn, endast hundratalet meter från Coop och blev omedelbart intresserade av att ta över.

Nu är det klart att de får driva butiken men kontraktsöverenskommelser ställer sig i vägen för ett omedelbart övertag så de kan inte öppna butiken i sin regi förrän om några månader.
– Vi trivs bra i Nävekvarn och vi är entreprenörer som gillar att utveckla företag. Vi tror stenhårt på det här, säger Jonna Brådhe till svt.se.

Coops kontrakt löper ut 30 september och sedan ska systrarna inreda och förbereda sin satsning.
För att lite grann överbrygga glappet ska restaurangen under tiden ta över en del av butikens service.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil