Systrar tar över efter Coop

En Coop nära butik stänger just nu ner i Nävekvarn (ej på bild). | Foto av Roland Magnusson
När Coop lägger ned Coop nära-butiken i sörmländska Nävekvarn tar systrarna Jonna och Jill Brådhe, som driver en närliggande restaurang, över butiken.

Coop ska lägga ned sin Coop nära-butik i Nävekvarn i Sörmland, den enda butiken i bygden och dessutom ombud för bland annat Postnord och Systembolaget. Coop stänger 16 augusti men det är redan klart att butiken drivs vidare av två systrar.

Jonna och Jill Brådhe driver idag tillsammans restaurangen i Nävekvarns hamn, endast hundratalet meter från Coop och blev omedelbart intresserade av att ta över.

Nu är det klart att de får driva butiken men kontraktsöverenskommelser ställer sig i vägen för ett omedelbart övertag så de kan inte öppna butiken i sin regi förrän om några månader.
– Vi trivs bra i Nävekvarn och vi är entreprenörer som gillar att utveckla företag. Vi tror stenhårt på det här, säger Jonna Brådhe till svt.se.

Coops kontrakt löper ut 30 september och sedan ska systrarna inreda och förbereda sin satsning.
För att lite grann överbrygga glappet ska restaurangen under tiden ta över en del av butikens service.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil