Krisläge för klassisk kedja

Make up store är en klassisk sminkkedja som sedan starten i Stockholm 1996 etablerat sig i 22 länder. Nu är man i kris och har ansökt om rekonstruktion hos tingsrätten.

Sminkbolaget Make up store har ansökt om rekonstruktion hos Stockholms tingsrätt och fått Tomas Arebo utsedd som rekonstruktör.

– Det finns väldigt goda framtidsutsikter, säger han till breakit.se.

En rekonstruktion är ett alternativ till konkurs för ett bolag i ekonomiska svårigheter – om tingsrätten gör bedömningen att det finns en potential och överlevnadschanser för företaget.

Make up store har hamnat i en pressad situation och skriver till tingsrätten att man inte kan betala löner, skatter och leverantörsskulder nu och i närtid.
Rent konkret anger man att de skulder det handla rom är en bit över 18 miljoner kr och att det endast finns 1,2 miljoner kr i kassan.

Nu vill man göra en rekonstruktion, slippa delar av skulderna och sedan revidera sin affärsmodell genom att flytta produktion och stänga olönsamma butiker.

Konkurrensen har varit tuff för bolaget vilket visar sig i en kraftigt sjunkande omsättning.
2015/2016 omsatte man 124 miljoner kr – det brutna räkenskapsåret 2018/2019 75,9 miljoner kr.

Snabbfakta:
Make up store öppnade sin första butik 1996. Det var på Drottninggatan i Stockholm och sedan dess har man etablerat sig i många svenska städer och utomlands.
2018 hade bolaget 260 försäljningsställen i 22 länder och en utbyggd e-handel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil