Lämnar Coop för vd-jobb

Jonatan Tullberg, idag försäljningsdirektör hos Coop, byter jobb och blir vd hos GS1 Sweden. | Foto: Pressbild
Jonatan Tullberg, försäljningsdirektör på Coop, lämnar det jobbet inom någon månad för ett nytt jobb som vd för branschägda bolaget GS1 Sweden.

Vd för GS1 Sweden blir det nya jobbet för Jonatan Tullberg, idag försäljningsdirektör hos Coop.
Han lämnar Coop senast 1 november och får en tillförordnad efterträdare hos Coop i form av Jerry Svennerlind som idag arbetar som vd för konsumentföreningen Göta.

– Jonatan har haft en imponerande utveckling och gjort ett väldigt bra jobb under sina nästan sex år på Coop Sverige, från att ursprungligen arbeta med våra egna varumärken till att steg för steg under min ledning stiga in i företagsledande roller och axla stora kommersiella ansvar, säger Coop Sveriges vd Magnus Johansson.
– Jag tycker att det är tråkigt att mista honom, men är samtidigt stolt över att en så viktig partner i branschen rekryterar sin nya chef från oss på Coop. Det är ett fint kvitto på att vårt sätt att arbeta med ledarförsörjning och ledarutveckling är framgångsrikt, konstaterar Johansson.

Jonatan Tullberg lämnar Coop senast 1 november och tills vidare övertas hans jobb alltså av KF Götas vd Jerry Svennerlind.
– Det känns väldigt bra att Jerry Svennerlind stiger in och stöttar Coop och tar det här stora ansvaret. Han har gedigen erfarenhet av Coop och branschen i stort och är dessutom en uppskattad ledare, säger Magnus Johansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil