Lämnar Coop för vd-jobb

Jonatan Tullberg, idag försäljningsdirektör hos Coop, byter jobb och blir vd hos GS1 Sweden. | Foto: Pressbild
Jonatan Tullberg, försäljningsdirektör på Coop, lämnar det jobbet inom någon månad för ett nytt jobb som vd för branschägda bolaget GS1 Sweden.

Vd för GS1 Sweden blir det nya jobbet för Jonatan Tullberg, idag försäljningsdirektör hos Coop.
Han lämnar Coop senast 1 november och får en tillförordnad efterträdare hos Coop i form av Jerry Svennerlind som idag arbetar som vd för konsumentföreningen Göta.

– Jonatan har haft en imponerande utveckling och gjort ett väldigt bra jobb under sina nästan sex år på Coop Sverige, från att ursprungligen arbeta med våra egna varumärken till att steg för steg under min ledning stiga in i företagsledande roller och axla stora kommersiella ansvar, säger Coop Sveriges vd Magnus Johansson.
– Jag tycker att det är tråkigt att mista honom, men är samtidigt stolt över att en så viktig partner i branschen rekryterar sin nya chef från oss på Coop. Det är ett fint kvitto på att vårt sätt att arbeta med ledarförsörjning och ledarutveckling är framgångsrikt, konstaterar Johansson.

Jonatan Tullberg lämnar Coop senast 1 november och tills vidare övertas hans jobb alltså av KF Götas vd Jerry Svennerlind.
– Det känns väldigt bra att Jerry Svennerlind stiger in och stöttar Coop och tar det här stora ansvaret. Han har gedigen erfarenhet av Coop och branschen i stort och är dessutom en uppskattad ledare, säger Magnus Johansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil