Utvecklar stadskvarter i Limhamn

Ica fastigheter ska tillsammans med JM utveckla ett nyy stadskvarter i Limhamn utanför Malmö. Grunden i kvarteret blir en Ica Supermarket och 70 bostäder.

Ica fastigheter ska, i samarbete med JIM, utveckla ett stadskvarter i Limhamns sjöstad, tillhörande Malmö kommun.
Basen i kvarteret blir en Ica supermarket och 70 bostäder.

Ica har flera likartade projekt på gång på andra platser i landet.
Man söker projekt där en ny butik kan etableras parallellt med att bostäder, hotell, kontor, vård eller service tar plats i området.

I Limhamn ska Ica och Jim utveckla ett ”blandstadskvarter” med Ica-butik, bostäder och service.
Icas insats blir att skapa en Ica Supermarket, en restaurang och ytterligare en kommersiell lokal i gatuplan samt ett underjordiskt garage.
JM ser till att drygt 70 nya bostäder byggs i kvarteret.

– Limhamns sjöstad är en expansiv del av Malmö och vi är mycket glada över att vi nu kan vara med och utveckla en stadsmiljö som kommer bli navet för de människor som kommer att bo, leva och verka här. Att kunna bygga bostäder i samband med butiksetableringar är något vi vill fortsätta göra, säger Ica fastigheters vd Lena Boberg.

Totalt handlar det i Limhamn om ungefär 7 000 kvadratmeter bostäder, cirka 2 000 kvadratmeter kommersiella ytor. Området är i stark tillväxt och kommer helt färdigt att ha 4 000-5 000 bostäder.
Det kvarter JM och Ica nu arbetar med ska stå klart till julhandeln 2022 när det gäller Ica-butiken och 2023 när det gäller inflyttningsklara bostäder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil