Nytt socialt initiativ i Karlstad

Nytt socialt initiativ i Karlstad
Arkivbild Mostphotos
Willys butik på Våxnäs i Karlstad inleder under december månad ett välgörenhetssamarbete med Stadsmissionen och minskar samtidigt sitt matsvinn.

Willys butik på Våxnäs i Karlstad inleder under december månad ett välgörenhetssamarbete med Stadsmissionen och minskar samtidigt sitt matsvinn.

Det handlar även här om att mat som annars kunde ha blivit matsvinn nu hamnar i välgörenhet hos Stadsmissionen i Karlstad.

Willys skänker dels produkter med kort datum och dels produkter med skönhetsfel till Stadsmissionens sociala arbete.

– På Willys arbetar vi strukturerat och målmedvetet med att minimera svinnet så mycket vi kan. Matsvinn är ett miljöproblem och det är rent resursslöseri när man inte kan konsumera maten man producerar, konstaterar Willys butikschef Richard Svanegård.

– Det händer dagligen att vi blir tvungna att lämna mat i avfallshanteringen, säger Richard Svanegård till nwt.se och fortsätter:

– Syftet med samarbetet är inte bara att leva upp till ett ekonomiskt och miljömässigt ansvar, utan också ett socialt ansvar i form av välgörenhet. Där känner jag att Stadsmissionen kommer in som en bra samarbetspartner.

För att fira det nya samarbetet kommer Willys-butiken dessutom att skänka julmat till Stadsmissionen.

– Vår bransch fyller ju en funktion som blivit väldigt påtaglig i pandemin. Men det är ju inte alla som har råd att handla mat, så det känns bra att ha hittat en organisation som ser till att utsatta människor får mat på bordet. Mat som annars hade åkt ned i soporna, säger Richard Svanegård till lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil