Nytt socialt initiativ i Karlstad

Nytt socialt initiativ i Karlstad
Foto: Mostphotos

Willys butik på Våxnäs i Karlstad inleder under december månad ett välgörenhetssamarbete med Stadsmissionen och minskar samtidigt sitt matsvinn.

Det handlar även här om att mat som annars kunde ha blivit matsvinn nu hamnar i välgörenhet hos Stadsmissionen i Karlstad.

Willys skänker dels produkter med kort datum och dels produkter med skönhetsfel till Stadsmissionens sociala arbete.

– På Willys arbetar vi strukturerat och målmedvetet med att minimera svinnet så mycket vi kan. Matsvinn är ett miljöproblem och det är rent resursslöseri när man inte kan konsumera maten man producerar, konstaterar Willys butikschef Richard Svanegård.

– Det händer dagligen att vi blir tvungna att lämna mat i avfallshanteringen, säger Richard Svanegård till nwt.se och fortsätter:

– Syftet med samarbetet är inte bara att leva upp till ett ekonomiskt och miljömässigt ansvar, utan också ett socialt ansvar i form av välgörenhet. Där känner jag att Stadsmissionen kommer in som en bra samarbetspartner.

För att fira det nya samarbetet kommer Willys-butiken dessutom att skänka julmat till Stadsmissionen.

– Vår bransch fyller ju en funktion som blivit väldigt påtaglig i pandemin. Men det är ju inte alla som har råd att handla mat, så det känns bra att ha hittat en organisation som ser till att utsatta människor får mat på bordet. Mat som annars hade åkt ned i soporna, säger Richard Svanegård till lokaltidningen.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Osäker kunskap om val av hälsosam mat

Osäker kunskap om val av hälsosam mat

En undersökning Brödinstitutet låtit göra visar att många är osäkra och har dålig kunskap om vilken mat som egentligen är hälsosam och klimatsmart.

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

Tre kampanjer under 2020 och ett gott resultat. Circle K kan nu tillsammans med sina kunder lämna över drygt 4,5 miljoner insamlade kronor till Bris.

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Återvinningsappen Bower har blivit en succé och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Nu tecknar Coop ett nationellt avtal med Bower.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.