Så ska fler få koll på sina vaccinationer

Så ska fler få koll på sina vaccinationer
Ett digitalt vaccinationskort ska hjälpa oss att hålla koll på sticken i armen. Foto: Pressbild Apotek hjärtat
Två av tre tycker att det är svårt att hålla koll på sina vaccinationer. Nu finns ett digitalt vaccinationskort som ska underlätta för minnet.

Två av tre tycker att det är svårt att hålla koll på sina vaccinationer. Nu finns ett digitalt vaccinationskort som ska underlätta för minnet.

Enligt en ny undersökning från Sifo, gjord på uppdrag av Apotek hjärtat, upplever 65 procent av de svarande att det är svårt att hålla koll på vilka vaccin man tagit under årens lopp.
Vissa vaccin kräver påfyllnadsdoser för att skapa ett fullgott skydd, och då blir det extra viktigt att inte glömma, påpekar Apotek hjärtat och skriver att nu finns ett digitalt vaccinationskort som hjälp för att komma ihåg nästa vaccination. 65 procent av de svarande upplever att det är svårt att hålla koll på tidigare tagna vaccin, 68 procent av männen och 62 procent av kvinnorna som svarat om man delar upp svaren könsmässigt.

Det är främst personer mellan 30 och 49 år som tycker det är svårt att hålla koll på sina vaccinationer, det uppger 74 procent i åldersgruppen.
68 procent av de tillfrågade i åldern 18 till 29 år tycker också att det är svårt att minnas vilka vaccin man tagit tidigare i livet.

– Vi erbjuder vaccinationer i samarbete med Min doktor och Vaccinova på en rad av våra apotek. Här kan du bli vaccinerad mot TBE och influensa, samt vaccinera dig inför kommande resor, säger Annika Svedberg, chefsapotekare hos Apotek hjärtat.

För att underlätta har Min doktor skapat ett digitalt vaccinationskort där användaren själv kan lägga in sina tidigare vaccinationer från andra aktörer i en app, vilket gör det enklare att få en överblick.
De vaccinationer som görs via Min doktor registreras automatiskt och följs upp med sms-påminnelser om nästkommande dos. 

– Vi har förstått att det är många som tycker att det är svårt att minnas vilka vaccin man har tagit, och bör ta framåt. Då de flesta idag har sina mobiltelefoner med sig på språng hoppas vi att appen, med det digitala vaccinationskortet, kan göra det lättare att minnas och få koll, säger Lina Jägfalk, sjuksköterska med specialkompetens vaccin hos Min doktor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil