Ica och Rise i samarbete

Ica och Rise startar samarbete för mer hälsosamma och hållbara livsmedel. Syftet är att tillsammans skapa förutsättningar för ett mer hållbart system.

Syftet med partnerskapet mellan Rise och Ica Sverige är att tillsammans skapa förutsättningar för ett mer hållbart livsmedelssystem, förklarar man i ett gemensamt pressmeddelande.
Både kund- och marknadsperspektivet ska integreras i forskningsprojekt inom livsmedelsområdet. Huvudfokus kommer vara hållbarhet och hälsa, berättar parterna.

Rise är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar RISE till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.
 – Rises uppdrag är att på ett långsiktigt hållbart sätt stärka svenskt näringsliv, bland annat genom att vara en innovationspartner. Därför är partnerskapet med Ica ett stort steg framåt för oss, förklarar Pia Sandvik som är vd för Rise.

Ica vill vara med och stärka förutsättningarna för ett hållbart livsmedelssystem och hitta lösningar tillsammans med utvalda aktörer.
– Vi ser ett stort behov av att kroka arm i värdekedjan. Ju mer kunskap vi delar och ju mer vi lär oss tillsammans desto snabbare kan vi utveckla, innovera och få fram mer svenska hållbara produkter och tjänster till marknaden, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.  

Icas partnerskap med Rise kommer bli viktigt för arbetet inom det nystartade initiativet Ica Växa, ett initiativ för att öka andelen, främja konsumtionen och produktionen av svensk växtbaserad mat, konstaterar Ica.

Hälsosamt och hållbart är temat när Ica och Rise inleder nytt samarbete. | Illustration: Ica.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.