Ica och Rise i samarbete

Hälsosamt och hållbart är temat när Ica och Rise inleder nytt samarbete. | Illustration: Ica.
Ica och Rise startar samarbete för mer hälsosamma och hållbara livsmedel. Syftet är att tillsammans skapa förutsättningar för ett mer hållbart system.

Syftet med partnerskapet mellan Rise och Ica Sverige är att tillsammans skapa förutsättningar för ett mer hållbart livsmedelssystem, förklarar man i ett gemensamt pressmeddelande.
Både kund- och marknadsperspektivet ska integreras i forskningsprojekt inom livsmedelsområdet. Huvudfokus kommer vara hållbarhet och hälsa, berättar parterna.

Rise är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar RISE till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.
 – Rises uppdrag är att på ett långsiktigt hållbart sätt stärka svenskt näringsliv, bland annat genom att vara en innovationspartner. Därför är partnerskapet med Ica ett stort steg framåt för oss, förklarar Pia Sandvik som är vd för Rise.

Ica vill vara med och stärka förutsättningarna för ett hållbart livsmedelssystem och hitta lösningar tillsammans med utvalda aktörer.
– Vi ser ett stort behov av att kroka arm i värdekedjan. Ju mer kunskap vi delar och ju mer vi lär oss tillsammans desto snabbare kan vi utveckla, innovera och få fram mer svenska hållbara produkter och tjänster till marknaden, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.  

Icas partnerskap med Rise kommer bli viktigt för arbetet inom det nystartade initiativet Ica Växa, ett initiativ för att öka andelen, främja konsumtionen och produktionen av svensk växtbaserad mat, konstaterar Ica.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil