Stal Ikea-möbler för tusentals kronor

Pressbild Ikea
En 35-årig man har nyligen dömts för flera stölder vid olika tillfällen på Ikea. Trots tydlig övervakningsfilm och omfattande bevisning förnekar mannen brott.

Mannen fälldes för tre fall av stöld och två fall av ringa stöld på Ikea. Övervakningskameror fångade honom i aktion, och bevisen inkluderade även skriftliga dokument, kvitton och inköpslistor. Åklagaren presenterade en detaljerad bevisning som starkt indikerade mannens inblandning i stölderna. Trots detta håller han fast vid sitt nekande och påstår att uppsåt saknas. I ett förhör med mannen erkände han sin närvaro på övervakningsfilmerna men förnekade samtidigt brott genom att påstå avsaknad av avsikt att stjäla.

Domstolens beslut
Tingsrätten ansåg dock att bevisningen var tillräcklig för att fälla mannen för stölderna. Trots mannens påstådda bristande uppsåt blev han dömd för de påstådda stölderna av möbler och varor på Ikea. De stulna varorna, som omfattade möbler för betydande belopp, kastar nu en skugga över mannen, som måste stå till svars för sina handlingar enligt domstolens beslut.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil