Kräver 598 miljoner kr för Coop-attacken

Kräver 598 miljoner kr för Coop-attacken
Foto: Mostphotos
Hackergruppen Revil kräver 598 miljoner kr för att lösa de problem som bland andra Coop drabbats av efter en attack Revil tar på sig ansvaret för.

Hackergruppen Revil kräver 598 miljoner kr för att lösa de problem som bland andra Coop drabbats av efter en attack Revil tar på sig ansvaret för.

Coop har som bekant tvingats ha stängt i flera dagar på grund av den attack som amerikanska mjukvaruleverantören Kaseya utsatts för där Kaseya blivit blockerat från sitt eget IT-system.

En hackergrupp som kallar sig Revil har tagit på sig ansvaret för att ha genomfört attacken.
Man har sedan krävt motsvarande 598 miljoner kr för att lösa situationen och se till så att alla utsatta företag kan återställa sina system fullt ut.

Amerkanska FBI och USA:s IT-polis Cisa utreder helgens attack och den har även kommenterats av USA:s president Joe Biden, som då sade att ”Vi är inte säkra. Initialt pekade det inte mot ryska regeringen men vi är inte säkra”.

Det finns fortfarande – av naturliga skäl – inga uppgifter om vad hackerattacken kan kosta exempelvis Coop, men alla experter talar om att det blir mycket höga kostnader.
”Hundratals miljoner” i uteblivna intäkter rör det sig om, enligt flera som uttalat sig men som naturligtvis får uttala sig relativt generellt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil