Kräver 598 miljoner kr för Coop-attacken

Kräver 598 miljoner kr för Coop-attacken
Foto: Mostphotos
Hackergruppen Revil kräver 598 miljoner kr för att lösa de problem som bland andra Coop drabbats av efter en attack Revil tar på sig ansvaret för.

Hackergruppen Revil kräver 598 miljoner kr för att lösa de problem som bland andra Coop drabbats av efter en attack Revil tar på sig ansvaret för.

Coop har som bekant tvingats ha stängt i flera dagar på grund av den attack som amerikanska mjukvaruleverantören Kaseya utsatts för där Kaseya blivit blockerat från sitt eget IT-system.

En hackergrupp som kallar sig Revil har tagit på sig ansvaret för att ha genomfört attacken.
Man har sedan krävt motsvarande 598 miljoner kr för att lösa situationen och se till så att alla utsatta företag kan återställa sina system fullt ut.

Amerkanska FBI och USA:s IT-polis Cisa utreder helgens attack och den har även kommenterats av USA:s president Joe Biden, som då sade att ”Vi är inte säkra. Initialt pekade det inte mot ryska regeringen men vi är inte säkra”.

Det finns fortfarande – av naturliga skäl – inga uppgifter om vad hackerattacken kan kosta exempelvis Coop, men alla experter talar om att det blir mycket höga kostnader.
”Hundratals miljoner” i uteblivna intäkter rör det sig om, enligt flera som uttalat sig men som naturligtvis får uttala sig relativt generellt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil