Kräver 598 miljoner kr för Coop-attacken

Kräver 598 miljoner kr för Coop-attacken
Foto: Mostphotos
Hackergruppen Revil kräver 598 miljoner kr för att lösa de problem som bland andra Coop drabbats av efter en attack Revil tar på sig ansvaret för.

Hackergruppen Revil kräver 598 miljoner kr för att lösa de problem som bland andra Coop drabbats av efter en attack Revil tar på sig ansvaret för.

Coop har som bekant tvingats ha stängt i flera dagar på grund av den attack som amerikanska mjukvaruleverantören Kaseya utsatts för där Kaseya blivit blockerat från sitt eget IT-system.

En hackergrupp som kallar sig Revil har tagit på sig ansvaret för att ha genomfört attacken.
Man har sedan krävt motsvarande 598 miljoner kr för att lösa situationen och se till så att alla utsatta företag kan återställa sina system fullt ut.

Amerkanska FBI och USA:s IT-polis Cisa utreder helgens attack och den har även kommenterats av USA:s president Joe Biden, som då sade att ”Vi är inte säkra. Initialt pekade det inte mot ryska regeringen men vi är inte säkra”.

Det finns fortfarande – av naturliga skäl – inga uppgifter om vad hackerattacken kan kosta exempelvis Coop, men alla experter talar om att det blir mycket höga kostnader.
”Hundratals miljoner” i uteblivna intäkter rör det sig om, enligt flera som uttalat sig men som naturligtvis får uttala sig relativt generellt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil