Hooked plockar in 39 fräscha miljoner

Hooked plockar in 39 fräscha miljoner
Tom Johansson, vd Hooked, kan konstatera att företaget nu får in nytt kapital – bland annat från Danny Saucedo. Foto: Pressbild Hooked
Hooked foods, som just lanserat ett växtbaserat alternativ till tonfisk i dagligvaruhandeln, plockar nu in 39 nya miljoner i kapital för sin satsning.

Hooked foods, som just lanserat ett växtbaserat alternativ till tonfisk i dagligvaruhandeln, plockar nu in 39 nya miljoner i kapital för sin satsning.

Nyligen kom nyheten att Hooked foods lanserar sin växtbaserade variant av tonfisk i handeln.
Efter att ha lanserats i restauranger finns den nu i delar av dagligvaruhandeln också.

Nu har man fått 39 miljoner kr i nytt kapital för att kunna expandera och utveckla växtbaserade alternativ till fler fiskar.
De 39 miljonerna kommer bland annat från artisten Danny Saucedo, tyska Oyster Bay Venture Capital och Brightly Ventures.

För Danny Saucedo är det en naturlig satsning, bland annat eftersom han anser all näringsverksamhet kring kött och fisk ”vidrig”.
– Hooked foods är helt rätt i tiden. Jag är själv vegetarian av alla tänkbara skäl: för att det är etiskt, för djurens rätt, av miljöskäl och hälsoskäl. Hela kött- och fiskeindustrin är vidrig, säger Saucedo i Hookeds pressrelease. 

– Jag tog själv kontakt med Hooked för att prata mer om det de gör och sedan öppnade sig den här möjligheten Därför känns det så jäkla kul att få vara med. Det de gör gynnar inte bara en part, utan alla: både människor, djur och miljö. Det är en ära att få vara med och leda en förändring och förbättring av en bransch, tillägger Saucedo. 

Utöver Danny Saucedo investerar Brightly Ventures och tyska Oyster Bay Venture Capital, som tidigare investerat i bland annat Oatly, tillsammans med befintliga investerare i Hooked foods. Totalt investerar de 39 miljoner kronor i företaget.

Pengarna ska i första hand användas för vidare expansion i Sverige, att skala upp teamet och accelerera produktutvecklingen. Den produkt man jobbar med just nu är en växtbaserad lax som företaget planerar att lansera under 2022, enligt pressreleasen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil