De ska bygga upp Polarbröd igen

De ska bygga upp Polarbröd igen
Kanske blir det en sådan här jubileumskaka/silltårta när Polarbröd kan hålla taklagsfest? Foto: Pressbild Polarbröd
Det blir Norconsult och Hellströms bygg som projekterar och bygger första etappen när Polarbröd skapar sitt nya bageri i Älvsbyn efter storbranden.

Det blir Norconsult och Hellströms bygg som projekterar och bygger första etappen när Polarbröd skapar sitt nya bageri i Älvsbyn efter storbranden.

Polarbröd fortsätter sin snabba marsch tillbaka efterstorbranden som förstörde hela bageriet i Älvsbyn.

Tanken är att det ska dofta nybakat bröd i Älvsbyn igen redan nästa höst.

Det ska Norconsult och Hellströms bygg se till när det gäller den första etappen av nya bageriet.

De två företagen ska projektera respektive bygga bageriet.

Etapp 1 ska vara i bruk redan hösten 2021. Företagen kommer att jobba tätt tillsammans i en så kallad partneringentreprenad, skriver Polarbröd idag.

Projekteringen kommer att ske parallellt med byggnationen. Detta är samma entreprenadform och partners som Polarbröd anlitade till bygget av den senaste bagerilinjen, den som skulle ha invigts dagen efter branden.

– Vi har ett redan väl inarbetat arbetssätt som har fungerat mycket väl. Det här skapar förutsättningar för att vi ska vara tillbaka snabbare på banan, säger fastighetschef Jonas Holmgren.

Branden som raserade fabriken i Älvsbyn i slutet av augusti slog hårt mot orten, medarbetare, kunder och samarbetspartners.

Norconsult har arbetat tillsammans med Polarbröd i olika projekt under trettio år och har varit mycket engagerade i företagets utveckling över tid.

– Vi vill stötta vår kund i både framgång och motgång. Vi har byggt upp ett ömsesidigt förtroende över tid och haft förmånen att vara med på hela resan från ax till limpa, bokstavligen, säger Norconsults sektionschef Berndt Hortlund.

– Det nya bageriet som byggs upp i spillrorna av det gamla kommer att bli en mer rationell och modern anläggning, en ny resa som vi ser mycket fram emot att påbörja, avslutar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil