De ska bygga upp Polarbröd igen

De ska bygga upp Polarbröd igen
Kanske blir det en sådan här jubileumskaka/silltårta när Polarbröd kan hålla taklagsfest? Foto: Pressbild Polarbröd
Det blir Norconsult och Hellströms bygg som projekterar och bygger första etappen när Polarbröd skapar sitt nya bageri i Älvsbyn efter storbranden.

Det blir Norconsult och Hellströms bygg som projekterar och bygger första etappen när Polarbröd skapar sitt nya bageri i Älvsbyn efter storbranden.

Polarbröd fortsätter sin snabba marsch tillbaka efterstorbranden som förstörde hela bageriet i Älvsbyn.

Tanken är att det ska dofta nybakat bröd i Älvsbyn igen redan nästa höst.

Det ska Norconsult och Hellströms bygg se till när det gäller den första etappen av nya bageriet.

De två företagen ska projektera respektive bygga bageriet.

Etapp 1 ska vara i bruk redan hösten 2021. Företagen kommer att jobba tätt tillsammans i en så kallad partneringentreprenad, skriver Polarbröd idag.

Projekteringen kommer att ske parallellt med byggnationen. Detta är samma entreprenadform och partners som Polarbröd anlitade till bygget av den senaste bagerilinjen, den som skulle ha invigts dagen efter branden.

– Vi har ett redan väl inarbetat arbetssätt som har fungerat mycket väl. Det här skapar förutsättningar för att vi ska vara tillbaka snabbare på banan, säger fastighetschef Jonas Holmgren.

Branden som raserade fabriken i Älvsbyn i slutet av augusti slog hårt mot orten, medarbetare, kunder och samarbetspartners.

Norconsult har arbetat tillsammans med Polarbröd i olika projekt under trettio år och har varit mycket engagerade i företagets utveckling över tid.

– Vi vill stötta vår kund i både framgång och motgång. Vi har byggt upp ett ömsesidigt förtroende över tid och haft förmånen att vara med på hela resan från ax till limpa, bokstavligen, säger Norconsults sektionschef Berndt Hortlund.

– Det nya bageriet som byggs upp i spillrorna av det gamla kommer att bli en mer rationell och modern anläggning, en ny resa som vi ser mycket fram emot att påbörja, avslutar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil