Skattekrav för Foodora som vägrar att betala

Skattekrav för Foodora som vägrar att betala
Foto: Foodora

Foodora krävs på 21 miljoner kr i obetalda skatter och avgifter efter det köp av Restaurangonline som man gjorde under 2019, men vägrar betala.

2019 köpte Foodoras ägare – tyska Delivery hero – svenska Restaurangonline AB, en konkurrent som därmed gick upp i Foodoras verksamhet.
Nu kräver Skatteverket att Foodora gör rätt för sig genom att betala Restaurangonlines skulder.

Eftersom Restaurangonline nu är en del av Foodora kräver Skatteverket att Foodora ska stå för de 21 miljoner kr i obetalda skatter och avgifter som Restaurangonline inte betalat.
Skatteverkets krav ska dock inte riktas mot Foodora, anser bolaget inte helt oväntat.

– Detta rör historiska händelser. Skatterevisionen hade påbörjats innan förvärvet av Restaurangonline 2019. Ärendet hanteras av Restaurangonline och skulden regleras av de gamla ägarna av bolaget, skriver Johanna Lindell på Foodoras pressenhet i ett kort mejlsvar till tidningen Transportarbetaren.

Bakgrunden till Skatteverkets krav är att man anser Restaurangonline ha fuskat med luftfakturor, arbetat med bulvaner och tagit emot betalning svart för cirka 277 000 matleveranser.
Verket menar även att Restaurangonline använt underleverantörer i form av bolag på fallrepet för att tvätta pengar och sedan använt pengarna till svarta löner.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.