Skattekrav för Foodora som vägrar att betala

Skattekrav för Foodora som vägrar att betala
Foto: Foodora
Foodora krävs på 21 miljoner kr i obetalda skatter och avgifter efter det köp av Restaurangonline som man gjorde under 2019, men vägrar betala.

Foodora krävs på 21 miljoner kr i obetalda skatter och avgifter efter det köp av Restaurangonline som man gjorde under 2019, men vägrar betala.

2019 köpte Foodoras ägare – tyska Delivery hero – svenska Restaurangonline AB, en konkurrent som därmed gick upp i Foodoras verksamhet.
Nu kräver Skatteverket att Foodora gör rätt för sig genom att betala Restaurangonlines skulder.

Eftersom Restaurangonline nu är en del av Foodora kräver Skatteverket att Foodora ska stå för de 21 miljoner kr i obetalda skatter och avgifter som Restaurangonline inte betalat.
Skatteverkets krav ska dock inte riktas mot Foodora, anser bolaget inte helt oväntat.

– Detta rör historiska händelser. Skatterevisionen hade påbörjats innan förvärvet av Restaurangonline 2019. Ärendet hanteras av Restaurangonline och skulden regleras av de gamla ägarna av bolaget, skriver Johanna Lindell på Foodoras pressenhet i ett kort mejlsvar till tidningen Transportarbetaren.

Bakgrunden till Skatteverkets krav är att man anser Restaurangonline ha fuskat med luftfakturor, arbetat med bulvaner och tagit emot betalning svart för cirka 277 000 matleveranser.
Verket menar även att Restaurangonline använt underleverantörer i form av bolag på fallrepet för att tvätta pengar och sedan använt pengarna till svarta löner.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil