Ica pausar stöd till fotbollskampanj

Ica pausar stöd till fotbollskampanj
Icas marknadsdirektör Josefin Lundmark. Foto: Ica
Efter avslöjanden och polisanmälan väljer nu Ica att stoppa utbetalningar i en kampanj man varit engagerad i tillsammans med Svenska fotbollförbundet.

Efter avslöjanden och polisanmälan väljer nu Ica att stoppa utbetalningar i en kampanj man varit engagerad i tillsammans med Svenska fotbollförbundet.

Ica har under flera år varit med och sponsrar svensk fotbolls projekt ”Alla är olika – olika är bra” med stora belopp.
Men efter avslöjanden i framförallt SVT stoppar nu Ica utbetalningarna tills vidare.

Bakgrunden är att en centralt placerad person i förbundets administration betalat ut pengar till de föreningar där hen själv är aktiv och gjort det utan kontroll.
Efter avslöjandet har personen fått lämna sina uppdrag, en oberoende utredning har påbörjats och nu har även en polisanmälan gjorts.

Ica har sedan 2016 stöttat projektet med nästan 13,5 miljoner kr och i år samlat in ytterligare 5,5 miljoner kr som inte betalats ut än, pengar som tills vidare stoppas.
– “Alla är olika – olika är bra” är ett mycket viktigt samhällsprojekt och det är därför ytterst olyckligt och upprörande med de uppgifter som nu framkommit, skriver Icas marknadsdirektör, Josefin Lundmark i ett skriftligt svar till SVT.

Ica kommer nu inte att betala ut några pengar innan den oberoende utredningen av projektet är klar.
– Det är viktigt att SvFFs oberoende utredning jobbar skyndsamt så att vi och andra får hela bilden. Till dess den är klar kommer inga ytterligare medel föras över från oss, skriver Josefin Lundmark till SVT.
– Ytterst är det ju en förtroendefråga för oss som sponsor att vi ska kunna lita på den kontroll och uppföljning som SvFF gör, tillägger Lundmark.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil