Axfoods 100 förslag för mer hållbar mat

Axfoods 100 förslag för mer hållbar mat
Klas Balkow, koncernchef, och Åsa Domeij, hållbarhetschef, vill se modiga beslut. Foto: Gustav Kaiser
100 förslag var 14 helt nya. Det handlar om Axfood och rapporten Mat 2030, där man vill bidra till ökat tryck på vägen mot ett mer hållbart matsystem.

100 förslag var 14 helt nya. Det handlar om Axfood och rapporten Mat 2030, där man vill bidra till ökat tryck på vägen mot ett mer hållbart matsystem.

I rapporten Mat 2030, Axfoods förslag till en hållbar livsmedelsstrategi, riktas 100 förslag till näringsliv, politiker och myndigheter för att öka trycket i omställningen.

– Den nyligen släppta IPCC-rapporten visar att det är bråttom med effektiva insatser som skyddar miljön och minskar klimatutsläppen. Därför efterlyser vi fler, snabbare och modigare politiska beslut som underlättar omställningen till ett mer hållbart matsystem, säger Klas Balkow, Axfoods vd och koncernchef.

För sjätte året presenterar Axfood livsmedelsstrategin Mat 2030. Syftet är att skugga regeringens livsmedelsstrategi och komma med fler konkreta och hållbara förslag.
Av de 100 förslag som presenteras i Mat 2030 är 14 helt nya. Flera förslag har genom åren genomförts, men på många områden vill Axfood att mer görs.

– För att åstadkomma den omställning som krävs för att nå klimatmålen i Parisavtalet behövs kraftfulla insatser inom matsystemets alla delar. Ett tungt ansvar faller på politiken, där vi efterlyser en kraftfullare handlingsplan med tydlig koppling till de nationella miljömålen, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef hos Axfood.

Läs mer om Axfoods förslag i nästa printmagasin, Butikstrender 9/21

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil