Johan Sjöhagra tar över som vd för Jula

Johan Sjöhagra tar över som vd för Jula
Johan Sjöhagra lämnar jobbet som försäljningschef och blir vd för Jula vid nyår. Foto: Pressbild
Johan Sjöhagra blir vd för Jula AB. Han börjar sitt nya jobb 1 januari och tar då över Joachim Frykberg som lämnade vd-jobbet tidigare i år.

Johan Sjöhagra blir vd för Jula AB. Han börjar sitt nya jobb 1 januari och tar då över Joachim Frykberg som lämnade vd-jobbet tidigare i år.

Johan Sjöhagra tar alltså över vd-jobbet för Julha AB och har fram tills nu varit försäljningschef hos företaget.
Tanken är att Sjöhagra ska börja sitt jobb, där han tar över efter Joachim Frykberg, 1 januari 2022.

Joachim Frykberg var även vd för Jula Holding men när det gäller det jobbet är dagens besked att Jula arbetar vidare på en ny vd där och att det arbetet fortsätter.

− Det känns mycket bra att få in Johan som ny vd för Jula AB. Det är en styrka att kunna göra den här typen av viktiga tillsättningar internt, säger Julas ägare Karl-Johan Blank.
– Vår strategi, att hela tiden ha med oss successionsperspektivet i våra tillsättningar, gör att vi har starka interna kandidater.

Johan Sjöhagra börjae jobbet som vd för Jula Sverige AB i maj 2018.
Han hade då en bakgrund med jobb hos bland andra Ikea. Ica Elgiganten och ÖoB.

− Det är givetvis en stor ära och samtidigt ett stort ansvar att axla rollen som VD för Jula AB, ett fantastiskt välskött och framgångsrikt företag. Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bland annat etablering i Finland. Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Johan Sjöhagra om jobbet som vd för Jula AB.

Under 2022 ska Jula bland annat etableras på den finska marknaden med både varuhus och e-handel samt etablera e-handel i Europa.
Jula ska även öppna flera nya varuhus i de länder man redan finns i och utveckla sin e-handelsverksamhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil