Johan Sjöhagra tar över som vd för Jula

Johan Sjöhagra tar över som vd för Jula
Johan Sjöhagra lämnar jobbet som försäljningschef och blir vd för Jula vid nyår. Foto: Pressbild
Johan Sjöhagra blir vd för Jula AB. Han börjar sitt nya jobb 1 januari och tar då över Joachim Frykberg som lämnade vd-jobbet tidigare i år.

Johan Sjöhagra blir vd för Jula AB. Han börjar sitt nya jobb 1 januari och tar då över Joachim Frykberg som lämnade vd-jobbet tidigare i år.

Johan Sjöhagra tar alltså över vd-jobbet för Julha AB och har fram tills nu varit försäljningschef hos företaget.
Tanken är att Sjöhagra ska börja sitt jobb, där han tar över efter Joachim Frykberg, 1 januari 2022.

Joachim Frykberg var även vd för Jula Holding men när det gäller det jobbet är dagens besked att Jula arbetar vidare på en ny vd där och att det arbetet fortsätter.

− Det känns mycket bra att få in Johan som ny vd för Jula AB. Det är en styrka att kunna göra den här typen av viktiga tillsättningar internt, säger Julas ägare Karl-Johan Blank.
– Vår strategi, att hela tiden ha med oss successionsperspektivet i våra tillsättningar, gör att vi har starka interna kandidater.

Johan Sjöhagra börjae jobbet som vd för Jula Sverige AB i maj 2018.
Han hade då en bakgrund med jobb hos bland andra Ikea. Ica Elgiganten och ÖoB.

− Det är givetvis en stor ära och samtidigt ett stort ansvar att axla rollen som VD för Jula AB, ett fantastiskt välskött och framgångsrikt företag. Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bland annat etablering i Finland. Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Johan Sjöhagra om jobbet som vd för Jula AB.

Under 2022 ska Jula bland annat etableras på den finska marknaden med både varuhus och e-handel samt etablera e-handel i Europa.
Jula ska även öppna flera nya varuhus i de länder man redan finns i och utveckla sin e-handelsverksamhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil