Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Vill veta hur vi hamstrar

Matilda Marshall, forskare vid Örebro universitet, ska nu samla kunskap om hur vi hamstrar och förvarar under corona.| Foto: Örebro universitet
Hur har vi hamstrat och förvarat under coronakrisen? Det ska Örebro universitet samla in kunskap om – bland annat så vi lär tills nästa kris.

– Jag vill se hur man hanterar det här nya hotet i hemmen, säger Matilda Marshall, forskare i måltidsvetenskap vid Örebro universitet.Berättelserna om de annorlunda och omskakande månaderna under 2020 blir nu en del i det större projekt som Matilda Marshall arbetar med.

– Jag är intresserad av att se om man har gjort några förändringar vid coronautbrottet. Om man har börjat tänka om – eller om man inte har gjort några förändringar, frågar Örebro-forskaren sig.

Det är just hur vi hanterar och förvarar vår mat som forskningsprojektet handlar om. I en webbenkät samlas berättelser in om hur vi tar hand om vår mat i hemmen. Det handlar också om hur vi förbereder oss för att klara svårigheter som elavbrott – och hur vi agerar när krisen är här.

Redan nu har över hundra personer delat med sig av sina erfarenheter. När arbetet är slutfört kan det bli till nytta för myndigheter som arbetar med matförsörjningen i kristid, men också för olika sorters företag.

– Det kan visa på vad köken har för möjligheter och begränsningar. Det kan vara ett sätt för de som designar kök och vitvaror att ta till sig vad det är för slags förvaringsutrymmen vi behöver, säger Matilda Marshall.

Vissa utrymmen för förvaring av mat har nästan helt försvunnit. Jordkällare på landsbygden har fått förfalla och det är länge sedan det byggdes ventilerade skafferier som standard i köken.
– Men intresset för de här utrymmena har växt under senare år, konstaterar Matilda Marshall.

Hittills är det mest kvinnor som svarat på Matilda Marshalls enkät om förvaring av mat.
Jag hoppas få in fler svar från män, säger hon.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.