Svensk plaståtervinning nöjd med siffror 2022

Foto MostPhotos
Svensk plaståtervinnings vd Mattias Philipsson säger att han är nöjd med klimatstatistiken för 2022 och att man har skapat ett bra system.

Svensk plaståtervinnings klimatstatistik för 2022 färdig. Den visar en positiv utveckling med ökad återvinning av plastförpackningar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Totalt återvanns 20 976 ton plastförpackningar vilket är en ökning med 879 ton från föregående år.
Återvinningsgraden ökade med 6,6 procent och ligger nu på 19,1 procent för hushållsförpackningar.

Detta uppges vara högt, sett ur ett internationellt perspektiv. Samtidigt har utsläppen per ton återvunnen plastråvara minskat med hela 34 procent jämfört med basåret 2020.

— Vi ser en fortsatt hög kvalitet på materialet som sorteras ut vilket är centralt för att kunna använda det som råvara i nya plastförpackningar, säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning.

Under 2023 kommer Svensk Plaståtervinning att driftsätta anläggningen Site Zero, vilket kommer öka återvinningen kraftigt. Målet är att nå en återvinningsgrad på 55 procent under 2025, och det är möjligt tack vare den nya anläggningen, uppger Mattias Philipsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil