Ak-va-skön promenad genom Gamla stan

Ak-va-skön promenad genom Gamla stan
Foto: Mostphotos
Det finns många sätt att hantera corona och ändå få folk till krogar och restauranger. En av de mest kreativa är en akvavit-promenad genom Gamla stan.

Det finns många sätt att hantera corona och ändå få folk till krogar och restauranger. En av de mest kreativa är en akvavit-promenad genom Gamla stan.

Moveat är företaget som tar ett nytt kreativt grepp under coronakrisen genom en promenad, Moveat akvavit, genom Gamla stan.
Den innehåller fem stopp på fem av Gamla stans främsta restauranger. På varje ställe serveras en legendarisk akvavit tillsammans med en utvald maträtt och däremellan promenerar man i sin egen takt.

Moveat som koncept är en mat- och dryckespromenad baserad på en app med kartor, restauranger och menyer.
I just det här fallet avslutas promenaden på Le Rouge, som skapat en egen drink på just akvavit.

– Akvavit är en unik dryck för Norden som passar till betydligt fler tillfällen än de klassiska högtiderna. Under vandringen får gästerna uppleva några av Gamla stans främsta restauranger samt avnjuta akvavit med historia från tre århundraden, säger Marcus Pedersen.
– Promenaden skapar också en efterlängtad möjlighet att komma ut på krogen igen på ett säkert och kontrollerat sätt.

Moveat har sedan starten 2016 varit i framkant inom lokala mat- och dryckesupplevelser i Sverige med verksamhet i 30 städer.
Varje månad genomförs ett tjugotal Moveats i landet i initiativets regi.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil