KF:s nye ordförande vald

Leif Linde, vald enhälligt till ny styrelseordförande för Kooperativa förbundet. | Foto: Pressbild
Nu har Kooperativa förbundet valt sin nya ordförande. På torsdagens stämma utsågs som väntat och utan diskussion Leif Linde till ny ordförande för KF.

Kooperativa förbundet, KF, har nu och under ovanliga former genomfört sin stämma och där valt ny ordförande efter Tommy Ohlström. På den posten hamnade efter ett enhälligt val Leif Linde när KF höll den stämma som var den 121:a i ordningen men den första som hölls digitalt.

Tommy Ohlström avtackades efter två år som ordförande och Leif Linde tog över i en styrelse som samtidigt fick två nya ledamöter. Kerstin Wallentin och Jesper Jobrant är de två nya ledamöterna i KF-styrelsen.

– Jag är väldigt glad och hedrad över förtroendeuppdraget. Det ska bli väldigt spännande men jag inser att det också är en tuff utmaning, säger Leif Linde i en kommentar.
Leif Linde sin karriär som SSU-ombudsman i Karlstad och har sedan dess har en rad uppdrag inom parti, folkrörelser och på statliga poster.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil