Fazer köper svenskt växtdrycksföretag

Fazer köper svenskt växtdrycksföretag
Fazers koncernchef Christoph Vitzthum. Foto: Fazer
Fazer-koncernen köper svenska Trensums Food som tillverkar växtbaserad dryck med särskilt fokus på havredrycker och ser stor potential i företaget.

Fazer-koncernen köper svenska Trensums Food som tillverkar växtbaserad dryck med särskilt fokus på havredrycker och ser stor potential i företaget.

Finska Fazer köper det svenska företaget Trensums Food, specialiserat på tillverkning av växtbaserade livsmedel och med strategiskt fokus på havredrycker.
Trensums Food, och dess helägda dotterbolag, omsatte 779 miljoner kr under det räkenskapsår som avslutades i april 2021, och ägs nu av Profura-gruppen.

Den globala efterfrågan på växtbaserade drycker, särskilt havredrycker, har visat stark tillväxt tack vare dryckernas goda smakprofil och låga klimatavtryck. Med betydande kapacitet samt effektiv och högklassig produktion är Trensums Food väl positionerat att möta den ökade efterfrågan på växtbaserad mat, skriver Fazer i en pressrelease.

Köpet ger Fazer ”en betydande kapacitetsökning för havredrycker och en plattform för fortsatt tillväxt med möjlighet att nå nya marknader för non-dairy produkter”, tillägger Fazer som gör Trensums Food till en del av affärsområdet Fazer Lifestyle Foods med inriktning på havrebaserade drycker, frukostprodukter, smoothies, växtbaserade måltider och foodtech.

– Fazers tillväxt är baserad på konsumentinsikter som omvandlas till innovativa produkter och matupplevelser med mening. Förvärvet ger Fazer en ännu starkare ställning i en snabbväxande kategori och möjlighet att expandera på nuvarande och framtida marknader, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil