Clas Ohlson, Netonnet och nu chef på Coop

Clas Ohlson, Netonnet och nu chef på Coop
Glad och möjligen iklädd Djurgården-mönstrad halsduk väntar Fredrik Uhrbom in nya jobbet. Foto: Pressbild Coop
Fredrik Uhrbom blir försäljnings- och marknadsdirektör för Coop Sverige. Uhrbom har tidigare jobbat bland annat hos Netonnet och hos Clas Ohlson.

Fredrik Uhrbom blir försäljnings- och marknadsdirektör för Coop Sverige. Uhrbom har tidigare jobbat bland annat hos Netonnet och hos Clas Ohlson.

Fredrik Uhrbom har varit Sverigechef för Clas Ohlson men senast jobbat för Netonnet.
Nu blir han istället försäljnings- och marknadsdirektör för Coop Sverige och börjar där i april.

– Jag är mycket glad att Fredrik valt att ansluta till Coop, säger Coop Sveriges vd Magnus Johansson.
– Han har i flera roller bevisat att han är en bred och kommersiell ledare som kommer att kunna utmana nuvarande branschnormer – inom digitalisering, fysisk handel och det som vi på Coop kallar digifysisk handel. Han har också, vilket vi ser är viktigt för rollen, erfarenhet från att ha ansvarat för och drivit butiker. 

Coop satsar offensivt kring kunderbjudandet och Coop Sverige organiserade i november förra året om med ambitionen att skapa större flexibilitet och effektivitet i den nya, digitaliserade verkligheten.
I samband med det slogs avdelningarna för försäljning och marknad ihop, och rekryteringen inleddes till det nya jobbet som chef för affärsområdet.

– Det känns oerhört roligt att få möjligheten att ta klivet in i dagligvaruhandeln och bli en del av Coop Sverige, säger Fredrik Uhrbom.
– Extra roligt att få bli en del av ett företag som sätter hållbar konsumtion, hälsa och välmående högt på agendan, ett område som kommer bli allt viktigare för att vinna kundens hjärta och förtroende samt skapa tydligt mervärde för Coops medlemmar.

Fredrik Uhrbom har, förutom att ha jobbat hos Netonnet och Clas Ohlson, bland annat arbetat på Svenska exportrådet i Berlin och Köpenhamn och i Hultafors group, i tjänster som försäljnings- och marknadschef och försäljningsdirektör.
Han är sedan 2020 engagerad som investerare och rådgivare i det digitala plattformsbolaget Techbuddy.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil