Vill förtydliga det svenska ursprunget

Svenskt strösocker från svenska betor. Viktig profil, tycker Dansukker | Foto: Pressbild
Dansukker är det enda svenska strösockret i matbutiken, understryker företaget när man nu väljer att profilera ursprunget i ny förpackningsdesign.

Dansukkers Från Sverige-märkta strösocker kommer från svenska sockerbetor odlade på skånska åkrar och tillverkas i Sveriges enda sockerbruk i Örtofta. Det är det enda garanterade svenska strösockret som går att hitta i matbutiken idag, påpekar Dansukker. 

– Allt socker i vårt Från Sverige-märkta sortiment kommer från svenska sockerbetor odlade på skånska åkrar och är det enda svenska garanterade strösockret som du kan hitta i din matbutik. Under de senaste åren, och framför allt i och med coronapandemin, har intresset för lokalodlat och svenskproducerat ökat vilket såklart är väldigt positivt, konstaterar Jonas Hildingh som är marknadschef hos Nordic sugar. 

– För att förtydliga det svenska ursprunget på vårt strösocker som är vår starkaste konkurrenskraft och samtidigt berätta om vår historia på ett lättsamt och trevligt sätt har vi lanserat en ny design på vår förpackning för vårt svenska strösocker, tillägger Hildingh.

– Inspirationen till den nya designen kommer från skånska gårdar där sockerbetorna odlas och tillsammans med Från Sverige-märkningen gör den nya designen det enklare för konsumenterna att välja svenskt strösocker i butiken, anser marknadschefen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil