Skapar nya desserter för äldre

Johan, Emil och Anette Wallin – alla i familjeföretaget som nu får stöd för att utveckla kvalitativa desserter. | Foto: Anna Lorentzson, Örebro universitet.
Familjen Wallins, gluten- och laktosfritt bageri i Örebro, får nu ett stöd från Vinnova för att vidare utveckla kvalitativa desserter för äldre.

Familjen Wallins i Örebro, som också äger Heléns glutenfria, har som så många andra den här våren drabbats av minskad försäljning under den pågående Coronakrisen.

Butikstrender har tidigare skrivit om företaget som nu får ett stöd på 100 000 kr från Vinnova för att vidareutveckla kvalitativa desserter för äldre.
 – Vår produktidé bygger på att hjälpa de äldre att få i sig mer näring i kombination med rätter som fokuserar på smakupplevelsen. Just för det här ändamålet produktutvecklar vi nu berikade mellanmål och desserter för exempelvis äldreboenden, berättar Johan Wallin vid Familjen Wallins Mat.


Själva innovationsidén bygger på vetskapen om att när vi blir äldre får vi svårare att få i oss tillräckligt med näring. Redan idag pågår tester tillsammans med Alfred Nobel Science Park, Örebro universitet och Örebro kommun.
Vid Örebro universitet pågår även ett brett treårigt projekt kring foodtech och matinnovationer som omfattar hela livsmedelskedjan och som genomförs i samarbete med Region Örebro län.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil