Skapar nya desserter för äldre

Johan, Emil och Anette Wallin – alla i familjeföretaget som nu får stöd för att utveckla kvalitativa desserter. | Foto: Anna Lorentzson, Örebro universitet.
Familjen Wallins, gluten- och laktosfritt bageri i Örebro, får nu ett stöd från Vinnova för att vidare utveckla kvalitativa desserter för äldre.

Familjen Wallins i Örebro, som också äger Heléns glutenfria, har som så många andra den här våren drabbats av minskad försäljning under den pågående Coronakrisen.

Butikstrender har tidigare skrivit om företaget som nu får ett stöd på 100 000 kr från Vinnova för att vidareutveckla kvalitativa desserter för äldre.
 – Vår produktidé bygger på att hjälpa de äldre att få i sig mer näring i kombination med rätter som fokuserar på smakupplevelsen. Just för det här ändamålet produktutvecklar vi nu berikade mellanmål och desserter för exempelvis äldreboenden, berättar Johan Wallin vid Familjen Wallins Mat.


Själva innovationsidén bygger på vetskapen om att när vi blir äldre får vi svårare att få i oss tillräckligt med näring. Redan idag pågår tester tillsammans med Alfred Nobel Science Park, Örebro universitet och Örebro kommun.
Vid Örebro universitet pågår även ett brett treårigt projekt kring foodtech och matinnovationer som omfattar hela livsmedelskedjan och som genomförs i samarbete med Region Örebro län.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil