Tio nominerade till ekopris

Tio matbutiker är nominerade till Årets ekopris, en fristående och tre från de stora.
Tio matbutiker är nominerade till utmärkelsen Årets ekopris som organisationen Krav står bakom och som vill lyfta ekologiskt breda butiker.

Tio matbutiker är nominerade till Årets ekopris, som organisationen bakom Krav-märkningen står bakom. De butiker som nomineras ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val och har valts ut genom White guide greens kartläggning av butiks-Sverige.

Vinnarna koras på ett event den 31 augusti.

– Kunskap hos butiksmedarbetarna är en framgångsfaktor, så att de kan upplysa kunderna om fördelar med Krav-märkta produkter, säger Caroline Hellbacher som är marknads- och regelutvecklare på livsmedelssidan hos Krav.
– Vi lanserar under våren en utbildningsfilm för butikerna som visar butiksanställda hur de kan kommunicera Krav-märkta varor, berättar hon.

Med kategorin Årets ekopris vill man lyfta fram en butik som särskiljer sig med ett brett ekologiskt utbud och utmärker sig i sitt arbete med Kravs hjärtefrågor.
– Matbutiker kan göra en stor skillnad för att driva utvecklingen för en hållbar framtid. Det handlar om hur  butiken lyfter fram det mer hållbara sortimentet och vägleder genom tydlig skyltning med exempelvis Kravs logotyp, säger Caroline Hellbacher.

Fakta/De nominerade butikerna till Årets ekopris
Coop Järna, Järna
Coop Leksand, Leksand
Coop Oxtorget, Växjö
Hemköp Stockholm Hornstull, Stockholm
Hemköp Stockholm Fältöversten, Stockholm
Ica Kvantum Lidingö, Lidingö
Ica Maxi Stormarknad Ronneby, Ronneby
Ica Supermarket Stop, Täby
Ica Supermarket Torgkassen, Uppsala
Rot butik & kök, Stockholm 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil