Mathem tar ett nytt semester-PR-grepp

Mathem tar ett nytt semester-PR-grepp
Foto: Mathem
Semestern som ett skäl till att vi ska e-mathandla mer? Absolut. I vart fall enligt Mathem som nu använder statistik kreativt för att få oss att e-mathandla mer.

Semestern som ett skäl till att vi ska e-mathandla mer? Absolut. I vart fall enligt Mathem som nu använder statistik kreativt för att få oss att e-mathandla mer.

”I Sverige lägger vi närmare hundra timmar om året på att handla i fysiska matbutiker, vilket motsvarar nästan två och en halv semesterveckor”, skriver Mathem i en pressrelease.

Där påpekar man även att sex av tio att de hade mer tid över till annat och att fyra av tio upplever negativ stress minst flera gånger i veckan.

Utgångspunkten är en Sifo-undersökning om Mathem låtit göra och där man sedan använder resultaten enligt ovan.
Enligt de svarande i undersökningen gör de i genomsnitt 133 besök per år till en fysisk matbutik och det tar cirka 45 minuter varje gång man handlar.

Av det drar man då samman siffrorna till att 95 timmar om året går åt till matinköp i fysiska butiker vilket, hävdar Mathem, ”är lika länge som två och en halv veckas semester för alla dem som arbetar 40 timmar i veckan”.

Så är det förstås inte riktigt. Två och en halv veckas semester är 17,5 lediga dagar.
95 timmar för att handla motsvarar 11,8 arbetsdagar – eller, om man vill, lika många lediga dagar.

Men bra marknadsföring är det förstås och ett nytt grepp.
Efter det förtjänar såväl Mathem som reklamavdelningen förstås sin semester, kanske lika lång som den tid man sparar in på att e-mathandla istället för att handla i fysisk butik?

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil