Balder-bolaget Serena köper Heron City

Heron City köps av Serena | FOTO: OVE NORDSTRÖM
Balders bolag Serena Properties har köpt Heron city i Kungens kurva i Huddinge från tidigare ägaren till ett pris som sägs landa runt en miljard kr.

I en ny variant av sällskapsspelet fastighetsmarknaden har Balders bolag Serena Properties köpt Heron city i Kungens kurva i Huddinge.
Säljare är ett joint venture-bolag ägt av Capman, Varma och Cavendo.

Balder-bolaget ska inte bygga hotell längs hela gatan som i Monopol men har däremot sedan tidigare stora bostadsutvecklingsplaner i närområdet.
Bolaget som nu säljer Heron city köpte för övrigt detsamma av ett annat bolag vid namn Niam 2016.

Balder-ägda Serena har för övrigt nyligen köpt fem fastigheter av Wasa Group i finska Vasa och tidigare i år en kåk med en Rusta-butik i, även det i Vasa.

– Vi är väldigt glada över att få möjligheten att förvärva ett så välkänt landmärke som Heron city. Med tanke på områdets omfattande omdaning med Förbifart Stockholm, Spårväg Syd samt stora mängder kommande bostäder ser vi att framtiden för Heron City är exceptionellt intressant, säger vd Marc von Melen hos Serena Properties passande nog.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil