Löfbergs hittar nytt samarbete med Circle K

Löfbergs hittar nytt samarbete med Circle K
Martin Löfberg, hos Löfbergs, är nöjd med det nya samarbetet med Circle K. Foto: Pressbild Löfbergs
Kaffet skulle ha blivit svinn men hamnar istället i koppen hos Circle K. Det sker i ett samarbete mellan Circle K och Löfbergs som båda är nöjda med.

Kaffet skulle ha blivit svinn men hamnar istället i koppen hos Circle K. Det sker i ett samarbete mellan Circle K och Löfbergs som båda är nöjda med.

Nu serveras den första koppen av Circle K:s räddade kaffe. Kaffet är ett resultat av det mångåriga samarbetet med Löfbergs, som nu tagit fram ett kaffe på bönor som annars riskerat bli svinn i rosteriet, meddelar Löfbergs i en pressrelease.

Kaffet är unikt i sitt slag och är en blandning av tre sorter från Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Satsningen säkerställer en besparing på cirka 28 ton koldioxid och finns bara på Circle K, skriver man.

Skönhetsfläckar på förpackningen, skadad streckkod eller fel vikt är oundvikligt i de flesta produktioner inom livsmedelsindustrin och innebär att produkten ofta inte kan säljas vidare till kund.
Eftersom 80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker i odlarland är det viktigt att minimera spillet av färdig produkt.

I det nya samarbetet säkerställer Circle K och Löfbergs att kaffet tas omhand genom att tre olika sorter kombineras till en ny unik blandning.
– Den här satsningen är otroligt spännande och det känns väldigt bra att vi kan bidra till att varje böna når kaffekoppen. Vi säljer cirka elva miljoner koppar kaffe varje år på våra stationer och med de här limiterade blandningarna säkerställer vi att sex ton kaffe inte blir svinn, konstaterar Circle K:s Martin Stenberg.

– Vi arbetar på olika sätt för att hantera och minimera svinnet, och genom samarbetet med Circle K har vi hittat en lösning som ger ny, spännande smakupplevelse, säger Martin Löfberg hos kafferosteriet i Karlstad.

Den första omgången finns tillgänglig från slutet av maj till och med september och ersätts av en helt ny blandning i oktober.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil