Löfbergs hittar nytt samarbete med Circle K

Löfbergs hittar nytt samarbete med Circle K
Martin Löfberg, hos Löfbergs, är nöjd med det nya samarbetet med Circle K. Foto: Pressbild Löfbergs
Kaffet skulle ha blivit svinn men hamnar istället i koppen hos Circle K. Det sker i ett samarbete mellan Circle K och Löfbergs som båda är nöjda med.

Kaffet skulle ha blivit svinn men hamnar istället i koppen hos Circle K. Det sker i ett samarbete mellan Circle K och Löfbergs som båda är nöjda med.

Nu serveras den första koppen av Circle K:s räddade kaffe. Kaffet är ett resultat av det mångåriga samarbetet med Löfbergs, som nu tagit fram ett kaffe på bönor som annars riskerat bli svinn i rosteriet, meddelar Löfbergs i en pressrelease.

Kaffet är unikt i sitt slag och är en blandning av tre sorter från Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Satsningen säkerställer en besparing på cirka 28 ton koldioxid och finns bara på Circle K, skriver man.

Skönhetsfläckar på förpackningen, skadad streckkod eller fel vikt är oundvikligt i de flesta produktioner inom livsmedelsindustrin och innebär att produkten ofta inte kan säljas vidare till kund.
Eftersom 80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker i odlarland är det viktigt att minimera spillet av färdig produkt.

I det nya samarbetet säkerställer Circle K och Löfbergs att kaffet tas omhand genom att tre olika sorter kombineras till en ny unik blandning.
– Den här satsningen är otroligt spännande och det känns väldigt bra att vi kan bidra till att varje böna når kaffekoppen. Vi säljer cirka elva miljoner koppar kaffe varje år på våra stationer och med de här limiterade blandningarna säkerställer vi att sex ton kaffe inte blir svinn, konstaterar Circle K:s Martin Stenberg.

– Vi arbetar på olika sätt för att hantera och minimera svinnet, och genom samarbetet med Circle K har vi hittat en lösning som ger ny, spännande smakupplevelse, säger Martin Löfberg hos kafferosteriet i Karlstad.

Den första omgången finns tillgänglig från slutet av maj till och med september och ersätts av en helt ny blandning i oktober.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil