Paradiset tillbaka efter konkursen

Grundaren Johannes Cullberg relanserar nu Paradiset som ”Paradiset 2.0”. | Foto: Pressbild
Paradiset, matvaruutmanaren som gick i konkurs i mars, är tillbaka och återuppstår med tidigare ägaren Johannes Cullberg som ”Paradiset 2.0”.

Paradiset, med ambitionen att vara en hållbar och hälsosam utmanare inom matvarumarknaden i Sverige, gick i konkurs 23 mars i år.
Grundaren Johannes Cullberg köpte sedan tillbaka varumärket från konkursboet och relanserar nu Paradiset som ”Paradiset 2.0”.

Formatet är en medlemsklubb på nätet för hållbar och hälsosam mat med ambitionen att ha Sveriges bästa priser.
Satsningen blir också som företag en del av acceleratorn Sting.

– Jag har använt tiden efter konkursen för att lära mig av mina misstag men också se vad som var riktigt bra och som vi kan använda framöver. På grund av Corona har förutsättningarna ändrats drastiskt och konsumenter har lärt sig handla mat på nätet, summerar Johannes Cullberg.
– Samtidigt har man insett vikten av att ta hand om sin hälsa och vår planet. Det skapar spännande möjligheter för Paradiset.

Affärsmodellen bygger på en medlemsbaserad näthandel för hälsosamma och hållbara produkter som köps direkt från lokala och internationella producenter och säljs direkt till slutkund.
– Vi gjorde en undersökning och fick på 24 timmar svar från över 1500 personer där 87 procent av de som svarade sa att de skulle vilja bli medlemmar och kunna handla från Paradisets näthandel. Det var en helt fantastisk respons som verkligen stärkte oss att satsa vidare, berättar Cullberg.

I juni antogs Paradiset till acceleratorn Sting.
– Paradisets affärsmodell känns väldigt rätt i tiden och man har ett starkt varumärke och ett starkt team på plats vilket gjorde att vi valde att satsa på företaget, säger Peo Nilsson, affärscoach hos Sting.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil